bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 11

Inrichting schoolplein

WhatsApp Image 2021-02-04 at 14.47.51.jpeg

Door de maatregelen mogen de kinderen niet meer met verschillende groepen door elkaar buitenspelen. Om die reden hebben we Jeffrey Schulte van GrowingArt gevraagd om ons van een afscheiding op het voorplein te voorzien. Door de afscheiding kunnen twee groepen apart spelen op het voorplein en één groep apart op het achterplein. We zijn erg blij met het resultaat!

 

Jefrrey, bedankt!

Studiedagen

De studiedagen van vrijdag 19 februari en maandag 1 maart gaan niet door. We willen deze dagen benutten om met de kinderen aan de slag te gaan. Heeft u iets gepland, omdat u ervan uitging dat deze dagen geen school zou zijn? Bel dan even, dan vinden we gezamenlijk zeker een oplossing.

 

De carnavalsviering (uiteraard aangepast) zal om deze reden worden verplaatst van donderdag naar vrijdag 19 februari.

sneeuw.png

Sneeuw

Hierbij alvast een waarschuwing voor aanstaande maandag. Er wordt flinke sneeuwval voorspeld voor aanstaande zondag. Houd rekening met gladheid en drukte.

Vrijwilligers TSO

Via Parro deed ik een oproep voor vrijwilligers, om kleuters te begeleiden tijdens de lunch.

 

Inmiddels hebben vrijwilligers zich gemeld voor de maandag, dinsdag en vrijdag. Hier zijn we erg dankbaar voor! We zoeken nu alleen nog iemand voor de donderdag van 12.15 uur tot 12.45 uur.  

 

Nogmaals de voordelen voor u op een rijtje:
- Een erg gezellig momentje met de kinderen.
- Een kleine vrijwilligersvergoeding.
- Vrijstelling van de bijdrage t.b.v. het continurooster (naar rato).

 

Ziet u de mogelijkheid om ons te komen helpen? Bel dan naar 0174-247166 of stuur een berichtje via Parro.

Dyslexieboeken

WhatsApp Image 2021-02-04 at 13.51.36.jpeg

Na een tip vanuit de MR, hebben we dyslexieboeken aangeschaft. Deze boeken zijn geschreven met een specifiek lettertype en hebben bijvoorbeeld meer afstand tussen de woorden en zinnen. Hierdoor zijn ze vele malen fijner leesbaar dan 'gewone' boeken.

 

We zijn erg blij met de tip, waardoor de dyslectische kinderen nu gloednieuwe boeken hebben. Zo wordt ook voor deze kinderen het lezen leuker! 

Ouder voor GMR gezocht

Na 3 jaar onderdeel te zijn geweest van de GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad), neemt Lennart Kester deze zomer afscheid. We zoeken daarom een nieuwe vertegenwoordiger van De Nieuwe Weg voor de GMR.

 

Wat doet de GMR?

Een bestuur met meerdere scholen, heeft een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. Deze GMR praat mee over bovenschoolse zaken zoals het bestuursformatieplan. Het gaat dus om onderwerpen die van belang zijn voor alle of een meerderheid van de scholen van een schoolbestuur.

 

Hoe heeft Lennart zijn tijd ervaren?

Lennart heeft de afgelopen jaren een omslag ervaren in de GMR. 'Er is structuur aangebracht in de overleggen en door te werken met kleinere werkgroepjes zijn onderwerpen effectiever aangepakt.' 

 

Hoeveel tijd vraagt het?

De vergaderingen zijn 6 à 7 keer per jaar en zijn momenteel vaak 's avonds. Door de situatie omtrent het coronavirus zijn de vergaderingen digitaal. Voorheen werd het overleg ook wel eens gecombineerd met een etentje of borrel.

 

Wat is voor Lennart het doel geweest?

'Gezamenlijk zorgen voor verhoging van de kwaliteit op meerdere scholen.' 

 

Lijkt het u leuk om Lennart's plaats in de GMR in te nemen vanaf de zomer? Stuur dan even een berichtje via Parro of bel naar het telefoonnummer dat al eerder in de nieuwsbrief genoemd is. Ook voor vragen aan Lennart kunt u contact opnemen met school.

 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden