bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 3
KINDERBOEKENWEEK_2019b-1024x784.jpg

Kinderboekenweek 2019

Op woensdag 2 oktober is officiële start van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is "Vervoersmiddelen" met als motto: "Reis mee".

 

Woensdagochtend starten we met alle kinderen op het plein, waar we de aftrap geven van De Kinderboekenweek 2019!

 

Tijdens de kinderboekenweek zullen wij, in samenwerking met Bruna Monster, een boekenkraam organiseren. Iedere dag om 12.00 uur en om 15.15 uur (m.u.v. woensdag) kunnen er boeken worden gekocht. Er zullen verschillende boeken te zien zijn, waarna u een bestelling kunt doen. Wij proberen de boeken dan zo spoedig mogelijk aan uw zoon en/of dochter te bezorgen.

 

Wilt u helpen bij de verkoop? Er hangt een lijst in de gang van de school, hierop kunt u zich inschrijven.

Onderwijs- en ouderbijdrage

Volgende week krijgt u via een e-mail een brief met een link. Als u op deze link klikt, kunt u via iDeal direct het bedrag van € 50,- per leerling voldoen. Het bedrag bestaat uit € 15,- onderwijsbijdrage en € 35,- ouderbijdrage. Met behulp van deze gelden kan de ouderraad geweldige activiteiten en materialen verzorgen voor de kinderen en creeërt u extra mogelijkheden voor het onderwijs op de Nieuwe Weg. 

Meer informatie volgt in de brief die u zult ontvangen. Alvast bedankt voor uw bijdrage! 

English Friday

engelse vlag.jpg

De vrijdag is een bijzondere dag op De Nieuwe Weg, het is dan namelijk English Day! Op English Day spreken we zoveel mogelijk Engels met elkaar. Bij het binnenkomen, buitenspelen, naar huis gaan, zo vaak als we maar kunnen. Leuk om te merken dat u als ouder daar ook aan meedoet, dank daarvoor!

stage.jpg

Stagiaires

Zoals u wellicht al heeft gezien, zijn er inmiddels enkele stagiaires gestart binnen De Nieuwe Weg. Wij willen stagiaires graag begeleiden, om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van de leerkrachten van de toekomst. We wensen de stagiaires een fijne tijd op onze school!

Lege batterijen

Batterijen.jpg

Als u thuis lege batterijen hebt, kunt u die op school inleveren. Wij krijgen daarmee cadeaubonnen die we kunnen gebruiken om speelmateriaal voor de kinderen aan te schaffen. Afgelopen week hebben wij weer een cadeaubon mogen verzilveren.

Uw bijdrage helpt!

Kamp groep 8

Vorige week is groep 8 op kamp geweest. Ze hebben een fantastische week mogen beleven! Met de bus gingen ze heen en weer naar Loon op Zand. Huub van Leeuwen was bereid de koffers en fietsen naar het kamp te brengen en weer op te halen. Enorme dank hiervoor! Een aantal ouders hebben gezorgd voor fruit, groenten en hout. Ook deze ouders willen we van harte bedanken. Daarnaast gaat onze dank uit naar de ouderraad, voor de financiële bijdrage. Dit alles maakte het feest voor groep 8 compleet!

Nieuwbouw

Al jaren is de WSKO bezig met het realiseren van een nieuwbouw school voor De Nieuwe Weg. Middels dit bericht wil ik (Xander) u graag informeren over de huidige stand van zaken.

 

Vorige week had ik een afspraak met René Heijsteeg van het servicebureau van WSKO. Hij is verantwoordelijk voor de financiën en is hard bezig met de plannen voor nieuwbouw van basisschool De Nieuwe Weg. Alles wat binnen de mogelijkheden ligt van de stichting WSKO is inmiddels gebeurd en de bal ligt bij de gemeente. Zij moeten het Integraal Huisvestingsplan goedkeuren dat door de besturen i.s.m. de gemeente is opgesteld.

 

Helaas gaat ook hier weer veel tijd overheen. Om deze reden heb ik de burgemeester zelf aangeschreven, in de hoop er wat druk achter te kunnen zetten. Bijgaan de reactie:

Nieuwbouw van De Nieuwe Weg staat bovenaan in het Integraal Huisvestingsplan van deze begroting. Als de begroting door de raad is vastgesteld (behandeling op 12 november), dan kunnen jullie volgend jaar beginnen met de concrete voorbereidingen.

 

Mochten we kunnen beginnen met concrete voorbereidingen (denk aan locatie, indeling en nieuwbouw/verbouw), dan streeft de gemeente naar een realisatie in 2022/2023. Echter, we moeten afwachten of dit een realistisch streven is. 

 

Mocht u nog vragen hebben over de nieuwbouw, loop dan gerust even langs. Via de nieuwsbrief zal ik u op de hoogte houden.

Nieuws vanuit de Ouderraad

Beste ouders, er is een tijd van komen maar helaas ook een van gaan. Na 8 jaar in de ouderraad te hebben gezeten, waarvan 7 als voorzitter, zal ik na dit schooljaar stoppen met mijn activiteiten voor de ouderraad. Ik kan het simpelweg niet meer combineren met mijn werk en mijn andere activiteiten.

 

Ik heb het de afgelopen jaren super naar mijn zin gehad en het is leuk om op deze manier iets te kunnen doen voor de school en de kinderen. Gelukkig zitten er nu enthousiaste ouders in de ouderraad die er veel zin in hebben om uw kind een onvergetelijke tijd te bezorgen op de Nieuwe Weg.

 

Maar ondanks dit enthousiasme zijn meerdere handjes altijd welkom. Dus als je het leuk vindt om bij de activiteiten, zoals sinterklaas, kerst, carnaval, schoolreisje, openingsfeest, etc., te helpen in de voorbereiding ervan en op de dag zelf, meld je aan en stuur een mail: arjanbogaard@live.nl

 

Alvast bedankt voor je reactie!

Groet,
Arjan Bogaard

ouderraad-600x240.jpg
 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden