bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 10
hqdefault.jpg

Bedankje

Deze week proberen we een klein bedankje bij u te krijgen. Het is maar een gebaar, maar wij, het team van De Nieuwe Weg, willen wel blijven benadrukken hoe veel bewondering we hebben voor de manier waarop er thuis gewerkt wordt. 

 

Uw inzet wordt gewaardeerd, bedankt!

Sociaal Kernteam (SKT)

De lockdown duurt inmiddels 5 weken (inclusief 2 weken kerstvakantie). De regering heeft 8 februari als nieuwe richtdatum neergezet, maar met alle aanscherpingen van de laatste dagen ziet het er naar uit dat deze wederom verlengt zal gaan worden.

 

Door de maatregelen zitten kinderen thuis en werken ook veel ouders vanuit huis. Hierdoor zit het hele gezin vaak de hele dag bij elkaar én wordt er ook nog eens van alles van iedereen verwacht. We krijgen steeds vaker telefoontjes en berichtjes dat de rek eruit begint te raken en dat spanningen hoger op gaan lopen. Ik ben erg blij dat er contact op wordt genomen met school wanneer dat het geval is. Dit contact ervaren wij als erg prettig. Gezamenlijk komen we tot nieuwe ideeën om de situatie te kunnen verlichten.

 

Toch wil ik u attent maken op een andere hulplijn: het Sociaal Kernteam (SKT). Het SKT is altijd bereid om te luisteren naar de problemen. Eva Verstegen is onze schoolconactpersoon. U kunt haar bellen op telefoonnummer 06-83067953 of een mailtje sturen naar everstegen@sktwestland.nl.

ouderschoolkind-200-176.png

Adviesgesprekken

Afgelopen dinsdag en vandaag hebben de kinderen van groep 8, onder toeziend oog van hun ouders, hun middelbare schooladvies gekregen. We hebben de gesprekken als erg positief ervaren. Wat het advies voor de leerling ook is, de reactie van ouders was vrijwel altijd eenduidig: 'Wij zijn trots op je'!

 

Wij willen als school aan de kinderen meegeven dat ze alles uit hun eigen capaciteiten halen. Als de inzet hoog is, dan zijn wij altijd trots. Fijn om te merken dat de ouders van leerlingen uit groep 8 ditzelfde naar hun kind uitstralen!

Start groep 1c

1 februari gaat groep 1c van start; waarin de jongste kleuters in een kleine, vertrouwde groep hun schoolleven beginnen. 

 

Juffrouw Carly zal op maandag en dinsdag werkzaam zijn in groep 1c. Juffrouw Arianne is er voor de kinderen op woensdag t/m vrijdag. Na de kennismaking op 1 februari zal ook deze groep met thuisonderwijs aan de slag gaan. 

 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden