bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 2

Gezellige start schooljaar!

IMG_20190902_082347.jpg

De eerste schooldag werden de kinderen onthaald als ware filmsterren! Onder de prachtige ballonnenboog door en over de rode loper betraden ze de school. De spanning viel meteen van de schouders en het toverde een brede lach op de gezichten. We zijn weer begonnen en dat mag gevierd worden! 

 

Als klap op de vuurpijl vieren we vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur nog het openingsfeest, waar zal worden genoten van gezelligheid, eten/drinken, spelletjes en muziek. 

Vertrouwenspersonen.jpg

Vetrouwenspersonen

Wij, Linda van Giesen (groep 6) en Nancy v.d. Ende (groep 4) willen ons voorstellen als vertrouwenspersonen voor uw/jullie kind(eren).

 

Soms komt het voor dat een kind met een probleem rondloopt (van school of thuis) en het lukt niet om het zelf op te lossen.

 

“Ik mag niet meedoen in de pauze”

“Ze doen onaardig in de groepsapp”

“Ik word gepest in de kleedkamer”

 

Dan kunnen ze bij ons terecht!!

 

Wij luisteren naar uw kind, gaan het gesprek aan en bedenken samen met uw kind een oplossing voor het probleem.

Wij zijn laagdrempelig en snel te bereiken voor de kinderen.

Door ons in te zetten voor uw kind, willen we voor een nóg veiliger en vertrouwdere schoolomgeving zorgen.

Schoolbrengweek

Poster-Schoolbrengweek2019_v2-1132x1600.png

Maandag 16 september start de schoolbrengweek, waar zowel de Verburch-hof als De Nieuwe Weg aan meedoet. School op SEEF wordt dit project genoemd. School op SEEF wil ervoor zorgen dat de veiligheid rond de school verbeterd en dat de kinderen bewegen op weg naar school. Daarnaast is fietsend of lopend naar school gaan beter voor het milieu en voor de gezondheid! We hopen dat u als ouder/verzorger ook wilt proberen om lopend/fietsend met uw kind naar school te komen.

Groep 8 kampweek in aantocht

Maandag 16 t/m donderdag 19 september gaat groep 8 op kamp! De kampcommissie heeft weer een gezellig en actief programma samengesteld. We wensen de leerlingen en hun begeleiders veel plezier. Ze gaan er een onvergetelijke week van maken, voor de kinderen!

schoolverlof.png

Verlof

Het komt voor, dat ouders vakantieverlof aanvragen buiten de vakanties om. In principe kan buiten de schoolvakanties geen verlof worden verleend. De Leerplichtwet bepaalt dat vakantieverlof uitsluitend verleend kan worden als het een religieuze reden betreft, er een huwelijksjubileum gevierd wordt of één van de ouders of verzorgers van de leerling een beroep uitoefent waarbij het onmogelijk is om de vakantie tijdens één van de schoolvakanties te plannen.

 

Hoewel we de situatie vaak begrijpen en uiteraard iedereen een vakantie/gezellig samenzijn met de familie gunnen, zullen we verlofaanvragen helaas afkeuren als het niet aan de eisen van de afdeling leerplicht voldoet. We hopen op uw begrip!

Prinsjesdag en studiedag

Prinsjesdag.jpg

De derde dinsdag van september vindt Prinsjesdag weer plaats. Scholen in Den Haag zijn daardoor altijd gesloten en ook De Nieuwe Weg heeft zich hier nog wel eens bij aangesloten. Dit jaar is dat niet het geval. Een week later, op woensdag 25 september is de school wél gesloten i.v.m. de WSKO-studiedag. Op deze dag zullen alle medewerkers van WSKO-scholen workshops bijwonen t.b.v. de professionalisering.

Nieuw speeltoestel

Bij de eerste kleutergymles klonk er een grote 'ooooohhhhhhh' door het speellokaal. De kleuters waren namenlijk erg onder de indruk van het nieuwe materiaal. Vol enthousiasme hebben ze gegleden, geklommen en geklauterd! We zijn zo trots, dat we het graag met u delen.

WhatsApp Image 2019-09-02 at 16.16.28.jpeg
 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden