bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 13

Onderwijsassistenten op De Nieuwe Weg

Vanwege subsidie, die we krijgen van de overheid om de kinderen een positieve boost te geven na de lockdownperiode, hebben we meester Thijs fulltime als extra onderwijsassistent aan kunnen nemen! We zijn erg blij met zijn positieve inbreng in onze school. In het volgende item stelt hij zichzelf voor.

 

Vanaf dinsdag 16 maart komt juffrouw Desirée ons team weer versterken op school. Ze komt terug van haar zwangerschapsverlof en pakt haar werkzaamheden weer vol enthousiasme op!

 

Haar tijdelijke vervangster, juffrouw Linda, heeft een mooie nieuwe uitdaging gevonden bij de St. Jozefschool in Schipluiden. We bedanken juffrouw Linda voor haar inzet en wensen haar veel plezier met deze nieuwe uitdaging!

Even voorstellen: Thijs van der Zanden (onderwijsassistent)

Thijs.jpg

Hallo allemaal!

Mijn naam is Thijs van der Zanden en ik ben vanaf 1 maart werkzaam op De Nieuwe Weg. De komende maanden zal ik dagelijks op school aanwezig zijn om te ondersteunen bij groep 4 tot en met groep 8. Hierdoor zal ik veel in de klassen aanwezig zijn en zullen de kinderen mij vaak op school zien!

 

In mijn vrije tijd ben ik gek op voetballen, spelletjes doen en gezelligheid met vrienden en familie. Ik ben een enthousiaste en sportieve meester van 27 jaar en kom uit Wateringen. Vanaf jongs af aan voetbal ik bij VELO. Daarnaast vind ik sporten, plezier hebben en natuur erg belangrijk en zal ik proberen de kinderen hier ook enthousiast voor te maken.

 

De komende week ga ik hard aan de slag met het oefenen van alle namen, zodat ik alle leerlingen snel leer kennen! Ik kijk er naar uit om extra ondersteuning te bieden, de kinderen extra te helpen en een bekend gezicht te worden binnen de school!

Vakantierooster 2021-2022

Op de website is een fout geslopen in het vakantierooster voor volgend schooljaar, mijn excuses hiervoor. De data voor de voorjaarsvakantie waren onjuist. Hieronder het juiste rooster (inmiddels is de fout ook op de website hersteld):

 

Schoolvakantie 2021-2022

 

Herfstvakantie
Zaterdag 16 oktober t/m zondag 24 oktober 2021

Kerstvakantie
Zaterdag 25 december t/m zondag 9 januari 2022

Voorjaarsvakantie
Zaterdag 26 februari t/m zondag 6 maart 2022

Pasen
Vrijdag 15 april t/m maandag 18 april 2022

Meivakantie
Zaterdag 23 april t/m zondag 8 mei 2022

Hemelvaart
Donderdag 26 mei t/m vrijdag 27 mei 2022

Pinksteren
maandag 6 juni 2022

Zomervakantie 2022
Zaterdag 9 juli t/m zondag 21 augustus 2022

https___cdn-kiosk-api.telegraaf.nl_57cdba26-4b00-11e9-98f8-02d1dbdc35d1.jpg

Woensdag 17 maart: stemlokaal op De Nieuwe Weg

Woensdag 17 maart zal de gymzaal worden gebruikt als stemlokaal voor de landelijke verkiezingen.

 

Uiteraard zal rekening worden gehouden met alle maatregelen omtrent het coronavirus. Op woensdag is de gymzaal niet in gebruik, de logopedie afspraken zijn verzet en de gehele route naar- en van de gymzaal is afgezet. Op deze manier zullen de kinderen niet in aanraking komen met 'stemmers'.

Webinar

Tip van onze intern begeleider, Ilse de Baas. Op dinsdag 23 maart 2021, van 20.00 tot 21.00 uur is er een interessante webinar voor ouders en opvoeders. Heeft u interesse? In de bijlage vindt u de flyer.

 

  Download

Google

3 maart 2021 – Gister verscheen een nieuwsbericht, via de landelijke pers, waarin melding wordt gemaakt van de privacyrisico’s die onderwijsproducten van Google met zich meebrengen. Demissionair ministers van Onderwijs Ingrid van Engelshoven en Arie Slob schrijven dit in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om de software Google Workspace en Google Workspace for Education, waar onder meer Google Classroom onder valt. 

 


WSKO heeft het certificaat ‘Google Reference School’. Dit betekent dat wij op alle scholen gebruik maken van diverse apps van Google Workspace for Education om hiermee ons onderwijs te ondersteunen en richting te geven aan digitale toekomstgerichte educatie. Met behulp van Chromebooks en Google Apps geven we invulling aan nieuwe vaardigheden en leren wij de kinderen samenwerken en delen in een online omgeving. Bij WSKO hechten we er veel waarde aan om kinderen deze vaardigheden mee te geven. 

 


Google Workspace for Education is een specifiek voor onderwijs gemaakt hulpmiddel en daarom zijn in deze werkomgeving veel meer veiligheidsmaatregelen genomen dan in de Google-producten voor algemeen gebruik. Uit onderzoek is gebleken dat de veiligheidsrisico’s ontstaan door de manier waarop Google omgaat met zogenoemde metadata van leerlingen, studenten en docenten. Dit zijn GEEN persoonlijke gegevens zoals adressen of leerresultaten, maar wel informatie over wat gebruikers aanklikken, waar ze op zoeken of hoe lang ze ingelogd blijven. Het gaat om geanonimiseerde metadata en kan door Google NIET aan personen worden gelinkt. 

 


Niet alleen Google maakt gebruik van metadata, maar zo ongeveer elk programma op internet genereert metadata en maakt gebruik van deze gegevens voor beheer, werking en verbetering van de programma’s en de apps. Het verschil is dat Google zelf mag bepalen wat er met deze data gebeurt. Engelshoven en Slob zouden liever zien dat deze verantwoordelijkheid bij onderwijsinstellingen ligt. 

 


Het feit dat deze privacyrisico’s op (Rijks)overheidsniveau opgepakt worden en hoog op de agenda staan zien wij bij WSKO als een positieve ontwikkeling. Dit maakt de kans groot dat Google gaat bewegen naar een oplossing. In de tussentijd kunnen wij op alle scholen van WSKO met Google blijven werken. Iets dat, zeker in deze coronatijd, erg prettig is. 

googlelogo_color_272x92dp.png
 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden