bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 10

Even voorstellen: Ellen Veerkamp (conciërge)

Naamloos.jpg

Even voorstellen; mijn naam is Ellen Veerkamp en ik ben bijna 12 ½ jaar werkzaam als conciërge op De Nieuwe Weg. Als conciërge zorg ik voor de kinderen, de leerkrachten en de school. Dit doe ik met veel plezier.
Ik heb twee kinderen die allebei leerling op De Nieuwe Weg zijn geweest en omdat ik al veel vrijwilligerswerk deed tijdens hun schooltijd, werd mij destijds deze baan aangeboden.


Zelf heb ik mijn basisschooltijd ook op DNW (toen nog de Mariaschool) doorlopen, dus ik ben inmiddels al heel wat jaren bekend met deze leuke en gezellige school.

 

Ik werk vijf ochtenden in de week en de kans is groot dat ik voor u de deur open, de telefoon opneem of een andere dienst aan u verleen. De kinderen kennen mij vooral van het pleisters plakken, splinters verwijderen, natte doekjes uitdelen en het opruimen van diverse “ongelukjes”. Zij noemen mij juf Ellen en het gebeurt vaak dat ik deze naam hoor roepen in Poeldijk en omstreken.


U kunt mij ook juf noemen of gewoon Ellen. Tot ziens in of rondom de school!

ouderschoolkind.png

Adviesgesprekken

Afgelopen dinsdag en vandaag kregen de kinderen van groep 8, onder toeziend oog van hun ouders, hun middelbare schooladvies. We hebben de gesprekken als erg fijn ervaren. Wat het advies voor de leerling ook was, de reactie van ouders was vrijwel altijd eenduidig: 'Wij zijn trots op je'!

 

Wij willen als school aan de kinderen meegeven dat ze alles uit hun eigen capaciteiten halen. Als de inzet hoog is, dan zijn wij altijd trots. Fijn om te merken dat de ouders van leerlingen uit groep 8 ditzelfde naar hun kind uitstralen!

Start groep 1c

Volgende week zou groep 1c gestart worden; waarin de jongste kleuters in een kleine, vertrouwde groep hun schoolleven starten. Deze start hebben we moeten verplaatsen naar de week na de voorjaarsvakantie.

 

Na een lange zoektocht is het ons namelijk niet gelukt om een leerkracht voor groep 5 te vinden in de maand februari (tot de start van juffrouw Jaimy in maart). Juffrouw Rowena zal daarom gedurende de maand februari in groep 5 staan i.p.v. in groep 1c.

 

Juffrouw Jonna zal op maandag t/m woensdag wel als extra ondersteuning in de groepen 1/2 a en b te vinden zijn en leerlingen van de potentiële groep 1c meenemen voor activiteiten in de kleine, vertrouwde groep. Vanaf de maand maart zal de groep alsnog officieel van start gaan.

Veters strikken

Bij de gymles valt het ons steeds vaker op dat de oudere kinderen veterschoenen dragen. Vaak zijn dit goede schoenen die de voeten goed ondersteunen. Echter, er zijn nog te veel kinderen die hun veters niet (goed) kunnen strikken.
Naast dat dit gevaarlijk is, is het ook slecht voor de voet en is de kans op (uiteindelijk) blessures groter. Wilt u erop toezien dat uw kind zelf de veter goed kan strikken?

Studiedag

Afgelopen maandag hebben we een erg geslaagde studiedag gevolgd met elkaar! De terugkoppeling zal snel volgen in een aparte mail.

Cito-toetsen

Deze periode worden de halfjaarlijkse Cito-toetsen bij de groepen 3 t/m 8 afgenomen. Wij verdelen deze toetsen over meerdere dagen en weken, zodat de kinderen deze toetsen rustig kunnen maken. Verder leggen we, zoals eerder gezegd, vooral geen nadruk op deze toetsen om de druk voor de kinderen niet op te voeren. We hopen dat u dit thuis ook niet doet.


U zult merken dat de Cito-resultaten niet direct in Parnassys te zien zijn. Wij voeren onze resultaten in en hebben daarna nog tijd nodig om deze te analyseren. Mochten er opvallende resultaten zijn, dan zal de leerkracht van uw zoon en/of dochter uiteraard contact met u opnemen. Vooraf worden deze opvallendheden besproken, vervolgens worden de gegevens weer zichtbaar in het ouderportaal.

 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden