bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 3

Even voorstellen: Henriëtte Boevé

Foto Henriëtte Boevé.jpg

Henriëtte Boevé is sinds 1 september 2020 de nieuwe bestuurder van WSKO (Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs). De Raad van Toezicht heeft in haar de juiste persoon gevonden om de ingezette koers van WSKO voort te zetten. Henriëtte heeft veel ervaring binnen het onderwijs en volgt Jos van der Ende op.

 

Als nieuwe bestuurder maakt Henriëtte kennis met de cultuur van het Westland, de gemeente, politiek en andere schoolbesturen. Henriëtte: “De stap naar WSKO is interessant, leuk en uitdagend. WSKO sluit aan bij mijn wens om kinderen van jongs af aan serieus te nemen en ik heb de afgelopen weken al mogen ervaren dat bij WSKO op een energieke manier wordt werkt aan goed en steeds beter onderwijs. WSKO is een rijdende trein en ik zie er enorm naar uit om deze rijdende trein mede richting te geven.”

 

Henriëtte heeft veel ervaring binnen het onderwijs. Ze is 24 jaar werkzaam geweest op het Haags Montessori Lyceum (HML). Eerst als economiedocent, daarna als conrector en de laatste acht jaar als rector. Na zoveel jaren bij het HML heeft Henriëtte veel ontwikkelingen meegemaakt: “Eind juli verliet ik de groeiende en bloeiende leer- en werkgemeenschap bij HML met een gerust hart. Ik ben er trots op dat HML onder mijn leiding de laatste vijf jaar is gegroeid van 900 naar 1500 leerlingen. Dat was voor mij een mooi moment om zelf uit te vliegen. Ik verheug me erop om mijn kennis en ervaring bij WSKO in praktijk te brengen.”

kbweek-2020-blauw.jpg

Kinderboekenweek 2020

Op woensdag 30 september is de officiële start van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is "Gebeurtenissen" met als motto: "En toen?".

Woensdagochtend krijgen de kinderen bijzonder bezoek in de klas, waarmee we de aftrap geven van De Kinderboekenweek 2020!

Tijdens de kinderboekenweek zullen wij, in samenwerking met Bruna Monster, een boekenkraam organiseren. Iedere dag om om 14.30 uur (m.u.v. woensdag) kunnen er boeken worden gekocht. Er zullen verschillende boeken te zien zijn, waarna u een bestelling kunt doen. Wij proberen de boeken dan zo spoedig mogelijk aan uw zoon en/of dochter te bezorgen.

Wilt u helpen bij de verkoop? Er hangt een lijst in de hal van de school, hierop kunt u zich inschrijven.

English friday

Verenigd-Koninkrijk.png

De vrijdag is een bijzondere dag op De Nieuwe Weg, het is dan namelijk English Day! Op English Day spreken we zoveel mogelijk Engels met elkaar. Bij het binnenkomen, buitenspelen, naar huis gaan, zo vaak als we maar kunnen. Leuk als u daar ook aan meedoet, dank daarvoor!

705146-join_our_team_5ad4af5524ff20.04893888.jpg

Stagiaires

Zoals u wellicht al heeft gezien, zijn er inmiddels enkele stagiaires gestart binnen De Nieuwe Weg. Wij willen stagiaires graag begeleiden, om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van de leerkrachten van de toekomst. We wensen de stagiaires een fijne tijd op onze school!

Kamp groep 8

Vorige week is groep 8 op kamp geweest. Ze hebben een fantastische week mogen beleven! Met de bus gingen ze heen en weer naar Loon op Zand. Huub van Leeuwen was bereid de koffers en fietsen naar het kamp te brengen en weer op te halen. Enorme dank hiervoor! Een aantal ouders hebben gezorgd voor fruit, groenten en hout. Ook deze ouders willen we van harte bedanken. Daarnaast gaat onze dank uit naar de ouderraad, voor de financiële bijdrage. Dit alles maakte het feest voor groep 8 compleet!

Kindpakket Westland en de Ooievaarspas, m.b.t. de ouder- en onderwijsbijdrage

maxresdefault.jpg

Begin oktober ontvangt u van ons via email twee brieven met een link. Als u op deze link klikt, kunt u via iDeal direct de ouder- en onderwijsbijdrage van € 50,- per leerling voldoen en via de andere link de bijdrage voor het continurooster van € 80,00. Echter, niet iedereen heeft dezelfde financiële mogelijkheden, waardoor het wellicht moeilijk is om dit bedrag te missen.

 

Kindpakket Westland zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die hierdoor niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

 

Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van kindpakket Westland indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen. Klik hier voor de aanvraag.

 

Voor leerlingen woonachtig in Den Haag kan de Ooievaarspas worden aangevraagd. Klik hier voor de aanvraag.

unnamed.png

Boeken voor school

De Kinderboekenweek staat voor de deur. U kunt na schooltijd boeken kopen bij ons op school, waarvoor wij dan een kleine vergoeding krijgen om boeken voor in de klas te kunnen kopen.

 

Maar er is nog een manier. Mocht u iemand horen die een kinderboek heeft gekocht bij Bruna, dan kunt u de bon van dit boek inleveren op school. Ook daarvoor krijgen wij een klein bedrag waarmee we boeken voor de klassen kunnen kopen. Misschien een idee om dit uit te dragen via de sociale media? Zo helpt u ons en de kinderen aan nieuwe boeken in de klas.

Orka Training: De superhelden aanpak

Dit schooljaar gebruiken we op De Nieuwe Weg in alle groepen de superheldenaanpak van Orka Training. Wellicht vertelt uw kind er thuis iets over. Door dit bericht hopen we u de aanpak helder uit te leggen.

 

De superheldenaanpak van Orka Training is een preventieve aanpak voor de basisschool met als doel tot positieve groepsvorming in de klas te komen (waardoor sociale problemen zoals pesten, buitensluiten en dominant gedrag voorkomen worden) en het welbevinden van kinderen op sociaal gebied te vergroten.

De superhelden aanpak bestaat uit negen keuzes die kinderen kunnen toepassen: elkaar helpen, elkaar aanspreken, leiden, volgen, opkomen voor jezelf, relaxed reageren, negeren, de slimme plek zoeken en melden bij de leerkracht. Voordat kinderen overgaan op het melden bij de leerkracht, zetten ze één van de overige superhelden in. Hierdoor leren we kinderen om zelf met conflicten om te leren gaan.

 

Oefeningen groepsvorming worden ingezet om de superhelden te trainen. De leerkracht geeft oefeningen op gebied van groepsvorming, waarin de superhelden getraind worden. Er zijn tientallen oefeningen voor elke fase van groepsvorming beschikbaar. De kracht van de superheldenaanpak is dat de leerkracht tijdens de oefeningen feedback geeft aan kinderen over de superhelden (keuzes) die worden ingezet. Vervolgens wordt deze feedback ook toegepast op het schoolplein en in overige situaties.

1-poster-superhelden-zl-1024x724.jpg
 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden