bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 9

Gelukkig nieuwjaar!

Het team van De Nieuwe Weg wenst u een gelukkig nieuwjaar!
Wij hopen dat u een fijne kerstvakantie hebt gehad en wensen u een mooi, gelukkig en gezond 2020 toe!

Even voorstellen: Anita van Felius (logopedie)

Anita logopedie.jpg

Hallo, mijn naam is Anita van Felius en ik woon in Rotterdam. In mijn vrije tijd lees ik graag en kijk ik naar films en voetbal (Feyenoord en Liverpool).

 

Ik ben in 1994 afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Rotterdam. Na de opleiding heb ik gewerkt bij vrijgevestigde logopediepraktijken. Sinds 2018 werk ik als logopedist op basisscholen bij de praktijk van Peter Helderop. Ik ben werkzaam op De Nieuwe Weg en Dalton op maandag en woensdag. Op dinsdag werk ik in Vlaardingen en op donderdag in Honselersdijk.

 

Ik ben bereikbaar via mijn mailadres a.vanfelius@lpph.nl indien u vragen heeft of uw kind wilt aanmelden voor logopedie. Op mijn werkdagen, maandag en woensdag, zit ik in de kamer tegenover de gymzaal. Als uw kind logopedie nodig heeft, heb ik een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Start Cito-periode

Maandag 13 januari wordt er in de klassen gestart met het afnemen van de Cito-toetsen. We proberen de toetsen over een lange periode te verspreiden, zodat de druk niet te groot wordt voor kinderen.

 

We merken dat kinderen vaak erg gespannen zijn voor de Cito-toetsen, waardoor ze niet in staat zijn te laten zien wat ze kunnen. Probeer ook thuis niet te veel druk te leggen op deze toetsen. De druk komt er al extra op te liggen door er iedere dag naar te vragen en over te praten. Als u er thuis voor zorgt dat uw kind (zoals eigenlijk altijd) ontspannen is, goed slaapt en niet teveel vragen krijgt over de CITO toetsen, zorgt u voor de beste voorbereiding! Wij doen dit op school ook en hopen op deze manier gezamenlijk de druk bij kinderen weg te nemen.

Invulling vacature groep 5

Na het vertrek van juffrouw Mirjam zijn we hard op zoek gegaan naar een vervanger. Ik ben erg blij om u te kunnen melden dat we een goede vervanger hebben gevonden! Juffrouw Jaimy komt ons team versterken en zal vanaf 1 maart werkzaam zijn in groep 5 naast juffrouw Dieke.

 

Omdat juffrouw Mirjam vanaf 1 februari werkzaam is op haar nieuwe school, zijn we nog op zoek naar een vervanger voor 3 weken in februari, tot de voorjaarsvakantie. Mocht u een goede kandidaat weten, dan horen we het uiteraard graag. In de volgende nieuwsbrief hopen we u over de invulling tot de voorjaarsvakantie te kunnen informeren.

Gevonden voorwerpen.jpg

Gevonden voorwerpen

Wij hebben weer veel voorwerpen gevonden. Komt u even kijken of er iets van uw kind(eren) tussen de gevonden voorwerpen zit? Mochten de spullen donderdag 16 januari nog niet zijn opgehaald, dan brengen we het naar de recycling.

Open Dag

Woensdag 12 februari vindt onze jaarlijkse Open Dag plaats. Die dag zetten we onze deuren open van 9.00 tot 12.00 uur.
Ouders die een goede en gezellige school zoeken voor hun kind zijn dan welkom. Op De Nieuwe Weg is onderwijskwaliteit belangrijk.

 

Door modern onderwijs bereiken de leerlingen hoge resultaten. Speerpunten van de school zijn leren met plezier, samenwerking en vertrouwen, Engels als tweede taal volgens de methodiek van EarlyBird en de speciale aandacht voor kinderen met extra onderwijsbehoeften d.m.v. de Klimopklas. Kent u mensen die nieuwsgierig zijn naar onze school? Wij zullen hen met plezier rondleiden en uitgebreid over het onderwijs op De Nieuwe Weg vertellen.

Adviesgesprekken

Op dinsdag 21 en donderdag 23 januari zijn de adviesgesprekken van groep 8 gepland. De ouders van groep 8 krijgen bericht om zich in te schrijven voor deze gesprekken.

Nationale voorleesdagen

nationale voorleesdagen.jpg

Op woensdag 22 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen zal op school veel worden voorgelezen om lezen bij kinderen te stimuleren.

 

De afgelopen jaren hebben we steeds een bekende kinderboekenschrijver in de school op bezoek gehad. Zo waren Mathilde Stein, Vivian den Hollander, Edward van de Vendel, Manon Sikkel en Marcel van Driel op bezoek om voor te lezen aan de leerlingen.

 

Ook dit jaar zal een schrijver op bezoek komen en we hebben een grote naam op het programma staan! De schrijver zal echter niet tijdens de voorleesdagen langskomen, maar op woensdag 4 maart.

 

Dit jaar zijn de groepen 6 t/m 8 aan de beurt. Wie de schrijver wordt, houden we nog even als verrassing!

Nieuwe opzet Klimopklas erg positief ontvangen!

De periode voor de Kerstvakantie hebben kinderen, die op alle vakgebieden meer uitdaging nodig hebben, gewerkt volgens een nieuwe opzet in de Klimopklas. De kinderen werken, aan de hand van deze werkwijze, projectmatig naar een eindproduct toe. De kinderen leren onderzoekend en gaan planmatig te werk. Uiteindelijk presenteren ze de uitkomst van hun onderzoek in een eindproduct. Dit kan een presentatie zijn, maar ook een werkstuk of een activiteit. Tijdens deze werkwijze worden kinderen meegenomen in de leerkuil, om ze te leren hoe ermee om te gaan als iets niet meteen lukt (deze kinderen lopen daar niet vaak tegen aan). 

 

De eerste reactie van de kinderen is erg positief en ook wij zijn dolenthousiast! Juffrouw Judith verdient een groot compliment voor het vormgeven, opzetten en begeleiden van de werkwijze.

Studiedag

Op vrijdag 17 januari is er een studiedag voor alle leerkrachten van De Nieuwe Weg. De leerkrachten gaan verder met de vormgeving van de onderwijskundige visie, het gebruik van de app voor oudercommunicatie genaamd 'Parro' en de vormgeving van de werkwijze in de onderbouw.

 

Op deze dag zijn alle leerlingen vrij.

studiedag.png

Grote opruimactie een succes!

De afgelopen jaren heeft de school veel overbodige spullen opgeslagen. De laatste vrijdag voor de vakantie verzamelden medewerkers en ouders op school om 9.00 uur om deze overbodige spullen weg te gooien.

 

De hoeveelheid rommel hadden we zelfs nog onderschat! 4 uur lang hebben we keihard gewerkt om de rommel in grote containers te gooien. Er waren maar liefst 4 grote containers nodig, maar het is ons gelukt! Onze dank gaat uit naar de ouders die vrijwillig mee hebben geholpen, zonder jullie was het nooit gelukt! 

opruimactie.jpg
 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden