bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 7

Grote opruimactie

Inmiddels hebben we vier aanmeldingen voor hulp bij de grote opruimactie van vrijdag 20 december om 9.00 uur, super! Natuurlijk is alle hulp welkom, dus mocht u in de gelegenheid zijn om te komen helpen, geef het dan door via info@denieuweweg.wsko.nl of x.damen@denieuweweg.wsko.nl. Alvast bedankt!

Even voorstellen: Jack van Lier

Jack.jpg

Vandaag starten we met de rubriek 'even voorstellen'. In deze rubriek stellen leerkrachten zichzelf voor en vertellen ze iets over zichzelf. Zo hopen we u een beter beeld te geven van de mensen die uw kind op school helpen in zijn/haar ontwikkeling. Jack van Lier trapt de nieuwe rubriek af!

 

Hallo mijn naam is Jack van Lier en ik ben 33 jaar oud. Getrouwd met Miranda en samen hebben wij 2 kinderen. Gijs is bijna 4 en Suus is 4 maanden oud.  In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met mijn hobby, handbal (trainer/coach Quintus heren 1) en doe ik leuke dingen met mijn gezin.

 

Sinds 2012 werk ik op De Nieuwe Weg en geef ik op maandag en donderdag gym aan alle kinderen vanaf groep 2. Groep 1 zie ik gedurende het jaar een aantal keer in de gymzaal om de grote motoriek te testen en bijvoorbeeld bij de pietengym. Mocht u mij eens willen zien of spreken over de gymles, uw kind of sportpromotie bent u altijd van harte welkom op mijn werkdagen. Het handigst is na schooltijd. U kunt mij ook mailen : j.vanlier@denieuweweg.wsko.nl of bellen op de schooltelefoon.

 

Naast de Nieuwe Weg werk ik ook nog in De Lier op de Achtsprong. Dit is op de dinsdagen en vrijdagen.

Anna en Morris.jpg

Sintvoorieder1 actie een groot succes!

Vorige week is er enorm veel speelgoed opgehaald voor de actie Sintvoorieder1. De hoeveelheid was dusdanig, dat Anna en Morris al op woensdagavond, met een aanhanger naar Den Haag zijn gereden om het speelgoed af te leveren!

 

Wat een geweldige organisatie! Anna en Morris waren danig onder de indruk. Ze maken dit jaar 10.000 pakketten met 400 vrijwilligers en eigenlijk is dat nog te weinig. Ongelofelijk! Anna gaat misschien een zaterdag vrijwilligerswerk doen, de dame van het bestuur zou nog bellen.

 

Ze waren superblij met de donatie. Het speelgoed wordt daar gesorteerd en in een bij de leeftijd passend pakket gestopt. Medewerkers van Sintvoorieder1 zeiden dat het voor een relatief kleine basisschool echt een hele grote hoeveelheid was. 

 

We zijn erg trots op Anna en Morris! Een prachtig initiatief dat zij helemaal zelfstandig hebben opgezet.

Informatie voor het Sinterklaasfeest

Sint.jpg

Volgende week is het zover. Op donderdag 5 december vieren wij het sinterklaasfeest op school! De Sint en zijn Pieten komen langs alle klassen en de surprises worden uitgepakt.

 

Op woensdag 4 december is er een tentoonstelling waar alle surprises bekeken kunnen worden. Vanaf 15:00 uur zijn ook de ouders welkom om deze te bewonderen!

 

De surprises worden woensdag 4 december meegenomen naar school. Deze hoeven niet ingepakt te worden en de naam mag nog niet vermeld worden. Deze wordt 5 december opgeplakt, zodat het een verrassing blijft.

Oproep vanuit de ouderraad

De ouderraad wil op vrijdag ochtend 6 december de school in kerstsfeer brengen. Hierbij kunnen zij uw hulp goed gebruiken.

 

Zij willen gelijk om 8.30 uur beginnen. De ervaring leert hoe meer hulp, hoe sneller iedereen klaar is. 

 

U bent vrij om te komen helpen zolang u wilt. Wilt u zich opgeven bij de klassenouder(s) van uw zoon en/of dochter of bij Wilma Kok (ouderraadslid)?

Alvast bedankt namens de ouderraad.

Verkeersveiligheid om de school

Meerdere malen word ik (Xander) door ouders geattendeerd op gevaarlijke situaties in de omgeving van de school door verkeersdrukte. Inmiddels heb ik hierover overleg gehad met buurtbewoners, hebben we meegedaan aan de week 'school op SEEF' en heb ik bezoek gehad van de gemeente. Mocht u als ouder ideeën hebben om de verkeersveiligheid te verhogen, dan hoor ik het graag (u kunt mailen, bellen of even langslopen). Dan neem ik die punten mee in het volgende overleg met de gemeente. Doel: Een fijne en veilige omgeving voor de kinderen creëren!

Informatieavond VO

Voor de ouders en leerlingen van groep 8 (en voorgeïnteresseerde ouders en kinderen uit groep 7) is er woensdagavond 11 december een informatieavond over het voortgezet onderwijs. Er komen verschillende scholen naar De Nieuwe Weg om in workshops te vertellen over het onderwijs op hun school. De betreffende ouders hebben informatie ontvangen.

voortgezet onderwijs.png
 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden