bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 4

Even voorstellen: Xander Damen

Pasfoto 1.jpeg

Mijn naam is Xander Damen, 30 jaar oud en inmiddels ruim anderhalf jaar directeur van De Nieuwe Weg. De jaren ervoor ben ik leerkracht, bouwcoördinator en adjunct-directeur geweest op basisschool De Gantel in Den Haag. Inmiddels ben ik drie jaar getrouwd met mijn vrouw Mandy en wonen we gelukkig samen in Wateringen. In mijn vrije tijd sta ik op het voetbalveld en loop ik graag hard. Ook houd ik erg van lekker eten met familie en vrienden. In vakanties reis ik graag naar landen over de hele wereld.

 

Afgelopen schooljaar heb ik enorm genoten van de groei die we als school hebben doorgemaakt! We hebben een duidelijke visie die we volgen en we zijn bezig om ons persoonlijk, en als team, te ontwikkelen. Ik vind het belangrijk om contact te zoeken met alle betrokkenen bij een school. Alleen gezamenlijk kunnen we de kinderen optimaal ondersteunen!

 

Daarnaast hebben we veel bereikt het afgelopen schooljaar. De school is goed opgefrist met o.a. nieuw meubilair. Maar ook op de achtergrond hebben we veel ontwikkelingen ingezet die de kwaliteit van ons onderwijs vergroot. Door het coronavirus wordt het moeilijker om een ontwikkeling door te zetten, omdat we veel bezig zijn met de dagelijkse gang van zaken. Toch ben ik erg trots op de manier waarop we gezamenlijk (kinderen, ouders en leerkrachten) omgaan met het virus.


Ook het komende schooljaar zie ik met veel positiviteit tegemoet. Ondanks de lastige situatie, zullen we er met z'n allen het beste van gaan maken! 

Bijdrage continurooster, onderwijs- en ouderbijdrage

Komende week ontvangt u van ons een e-mail, met een link van Wis Collect, over de bijdrage voor het continurooster en de onderwijs- en ouderbijdrage. Het betreft een bijdrage van € 80,00 per leerling (bijdrage continurooster) en € 50,00 per leerling (onderwijs -en ouderbijdrage) over het schooljaar 2020-2021.

 

De kinderen lunchen op school en spelen vervolgens een half uurtje buiten o.l.v. de leidsters van Simba en vrijwilligers. De kosten die dit met zich meebrengt worden gedeeld over alle kinderen van school, wat dus neerkomt op € 80,00 per kind, per jaar. 

 

De onderwijs- en ouderbijdrage wordt ieder jaar verantwoord tijdens de jaarvergadering van de Ouderraad. Door deze bijdragen kunnen we als school o.a. leuke uitjes verzorgen en investeringen doen die het onderwijs voor uw kind ten goede komt!Het is mogelijk om de bijdrage voor het continurooster gespreid te betalen. Dit kunt u zelf aangeven via de link in de mail die u ontvangt. Ook viel er in de vorige nieuwsbrief te lezen welke financiële tegemoetkomingen aangevraagd zouden kunnen worden bij de gemeente.

WhatsApp Image 2020-09-30 at 10.03.28.jpeg

Kinderboekenweek 2020

De Kinderboekenweek is nog niet volledig ten einde, maar het heeft weer veel mooie momenten opgeleverd! Het lezen moet uiteraard altijd gestimuleerd worden bij kinderen, maar tijdens de kinderboekenweek doen we dit even extra. Zo werd de week geopend door een Duitse professor die de leerkrachten naar een andere tijd liet reizen met een tijdmachine, werd er in de klassen voorgelezen door leerkrachten van een andere klas en werden de nieuwste boeken verkocht in de boekenkraam.Onze extra dank gaat uit naar de ouders die boeken hebben verkocht in de boekenkraam!

Herfstvakantie en studiedag

Van maandag 19 oktober t/m zondag 25 oktober genieten de kinderen en leerkrachten van een week herfstvakantie. Aansluitend op deze week hebben de leerkrachten op maandag 26 oktober een studiedag. Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie toe!Wij zien graag iedereen weer terug op dinsdag 27 oktober. Na een vakantie wordt het haar van de kinderen altijd gecontroleerd op luizen. Door het coronavirus is dit momenteel niet mogelijk. Wilt u uw kind daarom zelf goed controleren?

Wintertijd

Wintertijd.png

In het laatste weekend van oktober gaat de wintertijd weer van start.

Wilt u erop letten dat de klok zaterdag- op zondagnacht (25 oktober) een uur wordt teruggezet?

Dag van de leraar

Het team van De Nieuwe Weg wil de kinderen, én u als ouder, enorm bedanken voor de hartverwarmende reacties van afgelopen maandag. De dag van de leraar is een erg bijzondere dag voor ons geweest! We voelden ons deze dag erg speciaal door de knutsels, tekeningen, de bloemen en ga zo maar door. Als klap op de vuurpijl kwamen Fysiotherapeut Wouter de Kok en masseur Dominique Heuchemer langs om de leerkrachten 15 minuten te trakteren op een ontspanningsmassage.

 

BEDANKT voor de waardering!

Privacy voorkeuren in Parro

Ongeveer 80% heeft inmiddels de Privacy voorkeuren aangegeven via Parro, dank daarvoor.

 

Via de app hebben de leerkrachten hierdoor meteen overzichtelijk welke foto's voor een gelegenheid gebruikt mogen worden (denk aan regionale krant, website, etc.).

 

Mocht u dit nog niet hebben gedaan, dan kan dat via de volgende stappen. Het is erg snel gedaan!
- Ga naar het vierde tabblad 'Instellingen';
- Tik op Privacy-voorkeuren;
- Geef per kind aan wat de voorkeuren zijn, via de stipjes op het potloodje achter het kind.

 

Alvast bedankt voor de moeite!

RTL Onderweg Naar De Regio

Morgen zal een cameraploeg op school komen om een interview af te nemen en te filmen voor het televisieprogramma Onderweg Naar De Regio! 

 

Groep 8 kinderen van de Klimopklas hebben hiervoor alles geregeld. Zij hebben beschreven wat we willen vertellen, waar er gefilmd wordt, wie er gefilmd wordt (er is aan deze personen toestemming gevraagd) en ga zo maar door. We zijn erg trots op de kanjers die dit allemaal tot in de puntjes hebben geregeld!

 

Medio november zullen we 2 minuten zichtbaar zijn in de uitzending (zodra de precieze datum bekend is, laten we dat uiteraard weten).

Afbeelding-Onderweg-naar-de-regio-Camperhost-750x450.png
 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden