bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 14

Coronacrisis

Ondanks de coronacrisis sturen we toch deze nieuwsbrief. Via Parro houden we u op de hoogte over het onderwijsaanbod deze weken, houd deze app (ondanks de storingen die de app heeft door overbelasting) goed in de gaten. We waarderen uw betrokkenheid enorm en hopen dat u, net als wij, positief blijft in deze bijzondere tijd!

Collectieve ambitie De Nieuwe Weg

Tijdens eerdere studiedagen dit schooljaar is het team van De Nieuwe Weg hard aan de slag gegaan met de collectieve ambitie: een beknopt document waarin we omschrijven wat onze missie (waar staan we voor?) en onze visie (waar gaan we voor?) is. Alle beslissingen die we nemen, nemen we op basis van de collectieve ambitie. We zijn erg trots op het eindresultaat! Klik hier voor het document.

In de komende nieuwsbrieven licht ik hier steeds een onderdeel uit, zodat jullie inzicht hebben in wat er is besproken. Vandaag onderdeel 3:

 

Op De Nieuwe Weg accepteren en maken we gebruik van elkaars verschillen. We werken en leren samen met en van elkaar, reflecteren op die samenwerking en het eigen gedrag daarbij. Dit geldt voor de kinderen, leerkrachten en ouders/verzorgers.

 

Toelichting:

Wellicht is de omgang met de huidige bijzondere omstandigheden m.b.t. het coronavirus, het beste voorbeeld van dit punt uit onze collectieve ambitie. Ondanks alle onmogelijkheden heeft het team van De Nieuwe Weg maandag met z'n allen vergaderd, worden goede ideeën uitgewisseld en werken we positief samen om een zo goed mogelijk aanbod voor de kinderen te verzorgen! Ook proberen we de samenwerking met ouders aan te gaan. Weet dat we altijd bereikbaar zijn voor vragen, om samen met u voor de best mogelijke begeleiding van uw kind te kunnen zorgen! Morgen komen we wederom bijeen, hierin worden alle vragen en tips meegenomen, bedankt voor jullie telefoontje/berichtje!

 

In normale tijden is de samenwerking uiteraard ook bij de leerlingen terug te zien. We zetten coöperatieve werkvormen in om kinderen het samenwerken 'aan te leren' en het maximale uit deze samenwerking te halen. 

Annelotte.jpeg

Even voorstellen: Annelotte Boers (leerkracht groep 1/2 B)

Hallo allemaal!

Via deze weg wil ik mij graag aan jullie voorstellen; mijn naam is Annelotte Boers, ik ben 23 jaar en woon in ’s-Gravenzande. In de zomervakantie ga ik samenwonen met mijn vriend in Alphen aan den Rijn, dus zal mijn reistijd flink verhoogd worden! Desalniettemin ga ik met ontzettend veel plezier iedere dag naar De Nieuwe Weg toe om fulltime les te geven aan de kleuters van groep 1/2B.

 

Mijn hobby’s zijn: bakken, werken in de moestuin en winnen met Monopoly. Op zaterdag ben ik vaak te vinden langs het korfbalveld waar ik ONDO D2 naar het kampioenschap coach, of speel ik zelf een wedstrijd.

Ik wens jullie de komende tijd alle gezondheid toe en hopelijk tot snel op De Nieuwe Weg!

Doppenactie afgelopen

IMG_3096.JPG

Afgelopen vrijdag hebben we de doppenactie afgesloten met drie vuilniszakken vol doppen! Devon, Rick en Jop zorgen ervoor dat ze goed terecht komen. Bedankt voor jullie inzet!

Verlof voor Suikerfeest

De Nieuwe Weg is een katholieke school, maar zoals u weet hebben we respect voor iedere andere religie. Zo is het mogelijk om kinderen, thuis, het Suikerfeest mee te laten vieren. Denkt u er wel aan om hier verlof voor aan te vragen met een verlofaanvraagformulier? Dit formulier is op te halen in de directiekamer.

Rookvrij.png

Rookvrij schoolterrein

Op WSKO basisschool De Nieuwe Weg komen dagelijks meer dan 200 kinderen. We willen deze kinderen meegeven dat roken niet normaal is en dat rokers een uitzondering vormen. Ook willen we een gezonde leeromgeving realiseren, door het terrein rond de school - in het zicht van de kinderen - geheel rookvrij houden. Daarnaast zijn scholen vanaf 1 augustus 2020 volgens de wet verplicht om een rookvrij terrein te hebben.

 

Wellicht heeft u het bord al zien hangen bij de ingang van het plein. Onze school heeft een rookvrij schoolterrein, wat betekent dat niemand rookt op het schoolterrein of in het zicht van de leerlingen. We doen dit omdat roken erg verslavend is en slecht voor je gezondheid. Ook ongewild meeroken is schadelijk voor mensen die zelf niet roken. Wij vinden een rookvrije en gezonde omgeving voor onze leerlingen en het personeel belangrijk.


Waar ziet u/zien de kinderen dat in terug?
- U kunt een sigaret roken, maar dan buiten het zicht van de kinderen (bijvoorbeeld een straat verder);
- Kinderen zullen rond de school geen rokende mensen meer zien en roken daardoor minder ‘normaal’ gaan vinden;
- Bij binnenkomst en vertrek van de kinderen signaleert de directeur, die op dat moment bij de deur staat;
-Tijdens het buitenspelen signaleren de leerkrachten die op dat moment buiten staan;
- De directeur gaat met mensen in gesprek die zich niet aan deze wet houden (maar daar gaan we natuurlijk niet van uit).

 

Vriendelijke groeten, namens het team van De Nieuwe Weg,
Xander Damen, directeur.

 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden