bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 1

Nieuw schooljaar

back-to-school-png-11-300x218.png

Het nieuwe schooljaar gaat weer van start en de leerkrachten hebben deze week hard gewerkt om weer klaar te zijn voor het nieuwe jaar. We hopen maandag iedereen weer uitgerust en vol enthousiasme te verwelkomen op school. De binnenkomst zal al bijzonder zijn!

We gaan er een mooi en leerzaam jaar van maken. We wensen alle leerlingen en hun ouders een fijn schooljaar toe!

Wekom-nieuwe-collega.jpg

Personele bezetting

Wij zijn erg verheugd u te kunnen melden dat we twee aanwinsten hebben gevonden voor het team van De Nieuwe Weg. Als administratief medewerkster zal Manon Romswinckel de taken op zich nemen. Manon heeft al 11 jaar ervaring in het onderwijs bij het ROC Mondriaan en staat te popelen om bij ons te starten.

 

Daarnaast komt Rowena van Gent vanaf 1 oktober over van Kindcentrum Vroondaal. Rowena is een ambitieuze leerkracht, die in eerste instantie een dag in groep 4, een dag in groep 6 en twee dagen als Plusleerkracht werkzaam zal zijn. Ze hoopt veel op/met De Nieuwe Weg te bereiken!

Loesje-Waarom-moeilijk-doen-als-het-samen-kan.jpg

Informatieavond

Donderdag 12 september vindt de informatieavond plaats. Dit jaar zal de opzet iets anders zijn dan andere jaren. Thema: Team ouder/school, samen voor het kind! 

 

Zoals al eerder over de mail vermeld starten we dit jaar plenair in de gymzaal om 19.00 uur. In de groep van uw kind krijgt u vervolgens om 19.30 uur informatie over het komende schooljaar. 

 

De avond zit vol belangrijke informatie die u als ouder niet wilt missen en we zouden het zeer op prijs stellen als iedereen deze avond aanwezig is!

 

Aansluitend is in de aula om 20.30 uur de jaarvergadering van de ouderraad. Er wordt verteld welke activiteiten het afgelopen jaar door de OR zijn verricht en hoe de financiën zijn besteed. Ook zal de MR vertellen over haar activiteiten. De avond duurt tot ongeveer 21.15 uur.

Openingsfeest 2019

Feestje!.jpg

De ouderraad organiseert de feestelijke opening op vrijdag 13 september van 16.00 - 20.00 uur.

 

U hebt hierover een uitnodiging mogen ontvangen. We zouden het erg leuk vinden als u erbij bent!

Schoolkalender

Deze week wordt de schoolkalender uitgedeeld.
De schoolgids is digitaal verkrijgbaar en kunt u openen via de website. Mocht u de schoolgids op papier willen ontvangen, kunt u er één bij Ellen of Xander ophalen.

Fruitdag

Fruit.jpg

Een gezonde levensstijl willen wij graag promoten en onder de aandacht van de kinderen brengen. Daarom zijn woensdag en vrijdag de fruitdagen op De Nieuwe Weg.
Het is de bedoeling dat op die dagen alle leerlingen fruit meenemen om in de kleine pauze te eten. Fruit is lekker en gezond en mag natuurlijk ook op andere dagen meegenomen worden.

 

De juffen en meesters krijgen vaak een heerlijke traktatie als er een verjaardag wordt gevierd. Wij zouden het ook heel fijn om een gezonde traktatie te mogen ontvangen.

Campina

Op De Nieuwe Weg kunnen leerlingen een abonnement nemen op Campina schoolmelk. Het is mogelijk om voor beide pauzes een abonnement af te sluiten.

 

U kunt op de link klikken voor meer info: www.campinaschoolmelk.nl.

Uit de gymzaal

Kleding: op maandag en donderdag hebben de leerlingen van groep 3 t/m 8 gymles. Zij moeten die dag schoenen, een broekje, een shirt en een handdoek bij zich hebben.

 

Sieraden: voor de veiligheid van de leerlingen mogen er in de gymzaal geen sieraden gedragen worden. Er is tijdens de gymles geen toezicht in de kleedkamers. De school en de (gym)leerkracht zijn niet aansprakelijk in geval van verlies, diefstal of beschadiging van de persoonlijke eigendommen van de leerlingen.

 

Douchen: De leerlingen van groep 3 t/m 8 douchen na de gymles. Zij moeten dus een handdoek in een plastic tas bij zich hebben op maandag en donderdag. Er wordt geen zeep of shampoo gebruikt. Als deodorant mag alleen een roller gebruikt worden. Er wordt toezicht gehouden bij de kleedkamers. Ook de jongste leerlingen drogen zich zelf af. Wellicht kunt u er thuis op letten dat uw kind hier wat handiger in wordt. Het douchen is verplicht. Wanneer een leerling wegens een belangrijke (medische) reden een keer niet kan douchen, moeten de ouders/verzorgers dit aan de leerkracht doorgeven, telefonisch of door middel van een briefje.

 

Hebt u informatie over sporttoernooien in de buurt, dan kunt u contact opnemen met meester Jack: j.vanlier@denieuweweg.wsko.nl

Gym.jpg
 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden