bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 5
Eva Verstegen.jpg

Even voorstellen: Eva Verstegen van het SKT

Beste ouders/verzorgers,

 

Ik ben Eva Verstegen, werkzaam als zorgregisseur bij het Sociaal Kernteam (SKT). Het SKT is een organisatie die zorg biedt aan mensen van 0 – 100 jaar. We behandelen alle jeugd- en opvoedvragen van ouders en kunnen specialistische jeugdhulp inzetten waar nodig.

 

Dit schooljaar ben ik de schoolcontactpersoon voor De Nieuwe Weg. Elke vier weken zal ik op vrijdagochtend van 8:30 – 9:30 uur op school aanwezig zijn voor het spreekuur. Jullie kunnen bij mij terecht voor allerlei vragen. Vindt uw zoon/dochter het bijvoorbeeld spannend om naar school te gaan? Kan uw zoon/dochter moeilijk in slaap komen? Heeft uw zoon/dochter er last van dat zijn/haar ouders uit elkaar gaan? Alle vragen, groot of klein, zijn welkom. Ook kunt u gewoon even kennis komen maken, vind ik gezellig! Aanmelden voor het spreekuur kan bij intern begeleider Ilse, zij plant dan een afspraak bij mij in.

 

Data:

- Vrijdag 1 november

- Vrijdag 29 november

- Vrijdag 20 december

- Vrijdag 24 januari

- Vrijdag 21 februari

- Vrijdag 20 maart

- Vrijdag 17 april

- Vrijdag 15 mei

- Vrijdag 12 juni

- Vrijdag 10 juli

 

Wie weet tot ziens!

 

Met vriendelijke groet,

Eva Verstegen

Boekenkraam

KBW 1.jpg

Aan het eind van de Kinderboekenweek hebben wij de boekenkraam weer afgesloten. Het was een groot succes! Er is voor € 638,75 aan boeken verkocht, waardoor de school boeken kan kopen voor een bedrag van € 150,- (bijna €100,00 meer dan vorig jaar!). Dank u wel voor uw bijdrage!

IMG_20191028_130954.jpg

Studiedag maandag 28 oktober

Maandag 28 oktober waren de kinderen vrij, maar de leerkrachten zaten in de studiebanken voor een belangrijke studiedag. Dit keer stond de studiedag in het teken van de collectieve missie, visie en ambitie van De Nieuwe Weg. Iedere 4/5 jaar wordt er opnieuw naar de collectieve missie, visie en ambitie van de school gekeken om ervoor te zorgen dat we allemaal goed weten waar we voor staan en waar we voor gaan.

 

Na een inspirerende dag hebben we een mooie start gemaakt, door op zoek te gaan naar persoonlijke missies en visies, persoonlijke onderliggende waarden en ontwikkelingen buiten de school (zoals technologische ontwikkelingen of een veranderende maatschappij). 

 

Tijdens de studiedag van januari geven we de ingezette ontwikkelingen een vervolg. Aan het einde van dit schooljaar ronden we het traject af. We zijn erg blij met de positieve start en kijken er naar uit om het eindresultaat te kunnen presenteren!

Fenna wint fotowedstrijd!

WhatsApp Image 2019-10-04 at 13.26.04.jpeg

Fenna uit groep 4 heeft de fotowedstrijd van het openingsfeest gewonnen. Ze had de leukste foto op Twitter / Facebook geplaatst met de tag #openingsfeestDNW.

Ze heeft een leuk knutselpakket gewonnen. Gefeliciteerd Fenna en veel plezier met je prijs namens de ouderraad.

IMG-20191010-WA0003.jpg

Ontruimingsoefening

Ieder jaar doen wij twee ontruimingsoefeningen. Op deze manier oefenen wij, in het geval van een calamiteit, om alle leerlingen zo snel en veilig mogelijk buiten te krijgen.

 

Donderdag 10 oktober hebben wij de aangekondigde ontruiming gehad. Op een zonnige dag wisten we precies het regenachtige moment te vinden. Bij de volgende oefening zullen we buienradar raadplegen, zodat de kinderen niet in de regen hoeven te wachten. Een persoonlijk leermomentje. Alle leerlingen en collega's waren wél in een recordtijd van 3.48 min. uit het gebouw! We zijn erg blij met dit mooie resultaat!

Reservekleding

sportkleding.jpg

Heeft u thuis nog sportkleding voor kinderen die niet meer wordt gebruikt? Wij ontvangen de sportkleding graag op school, om te kunnen gebruiken als reservekleding, indien de gymkleding wordt vergeten. De kleding kan worden afgegeven bij Jack of Xander. Alvast bedankt!

Ouder- en kindgesprekken

Ok dit jaar zullen we u en uw kind weer uitnodigen voor ouder- en kindgesprekken. De gesprekken worden gevoerd “met” i.p.v. “over” de leerling. Hierdoor is een kind nog meer "eigenaar" van de eigen ontwikkeling en groeit de motivatie voor leren.

 

Het “ouder-kindgesprek” is deze ronde voor de leerlingen van de groepen 3 t/m 8. Voor de leerlingen van de groepen 1/2a en 1/2b zijn er deze ronde nog de “traditionele” rapportgesprekken zonder de betreffende leerling. Omdat er ook leerlingen bij de gesprekken aanwezig zullen zijn, vinden de gesprekken ’s middags plaats. Gescheiden ouders kunnen op één moment in het gespreksrooster inschrijven.

 

Onlangs hebt u een uitnodiging gekregen om u in te schrijven in de digitale agenda.

 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden