bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 13

Collectieve ambitie De Nieuwe Weg

Tijdens eerdere studiedagen dit schooljaar is het team van De Nieuwe Weg hard aan de slag gegaan met de collectieve ambitie: een beknopt document waarin we omschrijven wat onze missie (waar staan we voor?) en onze visie (waar gaan we voor?) is. Alle beslissingen die we nemen, nemen we op basis van de collectieve ambitie. We zijn erg trots op het eindresultaat! Klik hier voor het document.

 

In de komende nieuwsbrieven licht ik hier steeds een onderdeel uit, zodat jullie inzicht hebben in wat er is besproken. Vandaag onderdeel 2:

 

Op De Nieuwe Weg leer je (in toenemende mate) zelf de
verantwoordelijkheid te nemen voor je gedrag en eigen leerproces.

 

Toelichting:

We willen de kinderen in de loop van hun basisschooltijd aanleren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling. Belangrijk hiervoor zijn de individuele gesprekken met de kinderen. Door hen zelf aan te laten geven waar ze zich in willen ontwikkelen, groeit de intrinsieke motivatie (motivatie vanuit het kind zelf om te willen leren).

Even voorstellen: Desirée van Bergenhenegouwen (onderwijsassistent)

Desiree.png

Hallo! Graag stel ik me via deze weg voor; ik ben Desirée van Bergenhenegouwen - van der Hoeven, ben 29 jaar oud en woon in Honselersdijk. Samen met mijn man Frank, zoontje Raff en mijn hondje Abby, vormen we een gezellig gezinnetje. In mijn vrije tijd houd ik van allerlei verschillende activiteiten, zoals: schilderen, eropuit met het gezin en lekker buiten zijn. Ook geef ik zelf bloemschikworkshops. Lekker creatief bezig zijn vind ik heerlijk.

 

Na 8 jaar gewerkt te hebben als pedagogisch medewerker, werk ik alweer bijna een jaar bij de nieuwe weg. Wat gaat de tijd hard en wat heb ik het naar mijn zin als onderwijsassistente. Hier help ik mijn collega’s met allerlei taken en ik loop alle groepen af om daar te helpen. Ook begeleid en help ik kinderen uit alle groepen. Zoals je kunt lezen heb ik lekker afwisselend werk. Je ziet mij dinsdag, woensdag en donderdag rond lopen in de school.

 

Tot ziens, in de wandelgangen!

Groetjes, Desirée

studiedag.png

Studiedag

Afgelopen dinsdag was de studiedag op De Nieuwe Weg. Tijdens deze studiedag stonden de Cito-resultaten centraal en kunnen wij concluderen dat wij over de gehele linie goed presteren. We hebben de Cito-toetsen rekenen dieper geanalyseerd, om ons onderwijs te kunnen verbeteren a.d.h.v. de resultaten. Deze manier van analyseren heeft veel opgeleverd en zal volgend schooljaar verder worden uitgediept.

 

Daarnaast stond Engels op het programma. We hebben, onder begeleiding van Ilse, een CLIL lessencyclus ontworpen voor de komende periode. CLIL lessen zijn lessen in het Engels, waarin het doel zowel de taal als inhoud van de les betreft. Denk hierbij aan een natuurles in het Engels.

 

Tenslotte hebben we, onder leiding van Carly, de leerlijn van muziek onder de loep genomen. Met behulp van de methode 1, 2, 3 ZING hebben we ook op dit vlak de lessencyclus ontworpen voor de komende periode.

 

Kortom, een erg geslaagde dag, die heeft gezorgd voor een nog sterker onderwijsaanbod!

Bezoek Jacques Vriens

image3.JPG

We zijn nog aan het nagenieten van het bezoek van Jacques Vriens aan De Nieuwe Weg. Wat een fijne man en wat een enthousiasme bij de kinderen én leerkrachten!

 

Na afloop van zijn bezoek aan de groepen 6, 7 en 8, was ook de boekenverkoop en de signeersessie een erg groot succes.

 

Jacques Vriens was ook erg te spreken over De Nieuwe Weg en liet dit zelfs merken op zijn Instagram met de tekst: 'Vandaag fijn schoolbezoek op WSKO De Nieuwe Weg. Enthousiaste kinderen en leerkrachten. Veel aandacht voor leesplezier. (Ik heb ook een dansje gedaan😊)'

 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden