bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 8
Loesje-schrikkelwerkwoord.jpg

Spelfout in de nieuwsbrief

Na de vorige nieuwsbrief kregen we twee reacties van scherp lezende ouders. Er stond namelijk een grove spelfout in één stukje (ik word met dt!). Bedankt voor de opmerkzaamheid! 

Babynieuws!

Babynieuws.png

Hiep hiep hoera! Juf Elisa is moeder geworden van een dochter. Zij heet Marlijn. Juf Elisa en Marlijn maken het beide goed.


We wensen hen veel geluk en gezondheid toe!

DSC06754 (1).jpg

Even voorstellen: Ilse de Baas

Hallo mijn naam is Ilse de Baas en ik ben 44 jaar oud. Getrouwd met Maarten en samen hebben wij 2 dochters. Lilou is 11 en Kaya is 9 jaar oud.  In mijn vrije tijd fiets of wandel ik graag met mijn gezin. Daarnaast reis ik graag over de wereld, soms met en ook zonder onze kinderen. Naast het werk in het onderwijs verzorg ik op woensdagavond ook wekelijks yogalessen in Naaldwijk. 

 

Sinds 2007 werk ik met veel plezier op De Nieuwe Weg. Mijn werkzaamheden zijn in de loop der jaren veranderd van groepsleerkracht in verschillende bouwen, naar bouwcoördinator en op dit moment ben ik werkzaam als coördinator Engels en intern begeleider. Dit houdt in dat ik de leerlingenzorg begeleid en coördineer. Kortom, ik spreek met leerkrachten en ouders over hulpvragen die er zijn. Zo kan het zijn dat ik aansluit bij een gesprek met u en de leerkracht over uw kind.

 

Ik vind het fijn om me te ontwikkelen en ben mijzelf in de afgelopen jaren blijven bijscholen. Op dit moment volg ik ook een 2-jarige opleiding tot intern begeleider zodat ik mijn kennis kan vergroten. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag (tot half 3) en donderdag. Mocht u vragen hebben dan ben ik te bereiken via i.debaas@denieuweweg.wsko.nl

Foto's bij uitjes en vieringen

Op WSKO basisschool De Nieuwe Weg worden meerdere uitjes georganiseerd. Hierbij delen we de landelijke afspraken op gebied van ‘foto’s maken en delen’ (AVG wetgeving) kort en krachtig met u, zodat we ze op een efficiënte wijze tot uitvoering kunnen brengen.

 

Wat houdt deze wetgeving voor De Nieuwe Weg in?
Over het algemeen gaan wij, op gebied van foto’s bij uitjes/vieringen, ervan uit dat ouders terughoudend zijn met het maken van foto’s en video’s en het plaatsen ervan op internet. In principe maakt een ouder alleen foto’s van het eigen kind. Zodra er andere kinderen op de foto te zien zijn, is deze uitsluitend voor eigen gebruik.

Wilt u een foto graag delen op app/social media?
• Maak overzichtsfoto’s waar geen specifieke kinderen op zichtbaar zijn;
• Maak foto’s waar alleen uw eigen kind op te zien is.

 

Mocht een leerkracht vragen om foto’s te maken (omdat de kinderen van de klas bijvoorbeeld in verschillende groepjes uiteen gaan), deel deze dan met de leerkracht en niet in de schoolapp. De leerkracht screent de foto’s en deelt ze vervolgens met ouders uit de klas.

 

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd even binnenlopen!

Grote opruimactie

Inmiddels hebben 5 ouders zich aangemeld voor de grote opruimactie op vrijdag 20 december om 9.00 uur, fijn!

 

Vandaag hebben we de voorselectie gedaan op zolder, in de kelder, in de voorraadkamer en de computerkamer. We zijn ons rot geschrokken van de troep die is verzameld de afgelopen jaren!

 

We kunnen écht alle hulp gebruiken, dus mocht u kunnen helpen dan horen we dat heel graag! U kunt dit mailen naar x.damen@denieuweweg.wsko.nl of info@denieuweweg.wsko.nl

Sinterklaas op De Nieuwe Weg

Sint 2019 DNW.jpg

5 december kwam Sinterklaas ook langs op De Nieuwe Weg en wel op een spectaculaire manier, in een rode cabrio!

 

Onder luid gezang, van enthousiast zingende en dansende kinderen, kwam de Sint met zijn Pieten het plein op. Vervolgens is hij in alle klassen langs gegaan en heeft hij het feestje met de kinderen meegevierd. We hebben enorm genoten van de gezelligheid op school!

Kerst samenzijn.jpg

Kerst 2019

Donderdag 19 december vieren we kerst. 's Morgens zal de kerstviering in de kerk plaatsvinden. Alle groepen hebben een taak in de viering. Met toneelstukjes en liedjes maken we de kerstviering zelf. Het wordt een mooi moment van samen zijn. 's Avonds sluiten wij kerst 2019 af met het kerstdiner.

 

Het kerstdiner begint voor alle groepen om 17:30 uur. Hapjes kunt u tussen 17:20 uur en 17:30 uur in de klas zetten. De kinderen van groep 1 t/m 3 kunnen om 18:45 uur in de klas opgehaald worden. Voor de andere kinderen duurt het kerstdiner tot 19:00 uur.

 

Voor u, als ouders/verzorgers, organiseren wij tijdens het kerstdiner van de kinderen de kerstborrel in de mooi versierde aula. Onder het genot van een drankje en een klein hapje kunt u gezellig kletsen met andere ouders. De aankleding wordt verzorgd door Growing Art, www.verhuurplanten.nl.

Start groep 1c

27 januari 2019 start instroomgroep 1c. Juf Jonna Luiten zal drie dagen in de week met de jongste kleuters gaan werken. Juf Elisa zal, zodra ze is teruggekeerd van haar zwangerschapsverlof, de overige dagen invullen. 


Omdat juf Elisa niet op tijd terug is van zwangerschapsverlof hebben wij voor de eerste weken intern naar een oplossing gezocht en deze gevonden: juf Rowena zal de eerste weken naast Jonna met de jongste kleuters gaan werken. Haar werk in groep 4 en 6 wordt daarnaast gewoon gecontinueerd.


Wij heten onze jongste kleuters van harte welkom en wensen hen een plezierige en goede tijd op De Nieuwe Weg.

Bedankt!

Ouders van de ouderraad: hartelijk dank voor jullie inzet en hulp tijdens Sinterklaas. Marcel de Geus van LEDsImprove, enorm bedankt voor de geluidsinstallatie en de ballondecoraties op 5 december. Mede door jullie is het een fantastisch feest geworden!

 
Ouders die donderdag 6 december zijn geweest bij het versieren van de school in kerstsfeer: fijn dat jullie er waren!

 

Via deze weg willen wij ook Jeffrey Schulte van GrowingArt bedanken voor de hulp bij de kerstaankleding: bedankt voor jouw hulp!

Adviesgesprekken

Op dinsdag 21 en donderdag 23 januari zijn de adviesgesprekken van groep 8. Bij dit gesprek zijn de groepsleerkrachten, ouders, het kind zelf én de directeur of IB'er aanwezig. De ouders van groep 8 ontvangen binnenkort een rooster om zich in te schrijven voor deze gesprekken.

Studiedag

Op vrijdag 17 januari heeft het team van De Nieuwe Weg een studiedag. Alle kinderen zijn deze dag vrij.

 

De dag zal in het teken staan van (het vervolg op de) schoolvisie, ontwikkeling van de werkwijze in de kleutergroepen en Parro (de app voor oudercommunicatie). Na afloop van de studiedag zal de terugkoppeling volgen in de nieuwsbrief.

Afscheid juf Mirjam

Zoals u wellicht al heeft gehoord gaat juf Mirjam ons verlaten. Na 16 jaar erg veel te hebben betekend voor De Nieuwe Weg, heeft ze een nieuwe uitdaging gevonden. Hoewel we het erg jammer vinden, staan we achter haar keuze om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

 

Op het moment dat juf Mirjam haar vertrek wilde communiceren, werd ze helaas ook ziek. Hierdoor kwam de aankondiging naar ouders van groep 5 wat later dan gepland, excuses hiervoor.

 

We wensen juf Mirjam heel veel succes én plezier op haar nieuwe school!

 

Wij zijn ondertussen hard op zoek naar een vervanger. Zodra er meer over bekend is, hoort u dit uiteraard.

Kerstviering en kindje wiegen in de kerk

Tijdens kerstavond, op 24 december, om 19.00 uur zal het Schoolkerstkoor optreden tijdens de gezinsviering op kerstavond in de Bartholomeuskerk. Komt u ook luisteren?

 

Op 2e kerstdag om 11.00 uur is er in de H. Bartholomeuskerk in Poeldijk een leuke kerstviering voor kleine kinderen.

 

We steken gezellig de kaarsjes aan en staan stil bij het kerstverhaal. Ook zingen we natuurlijk veel kerstliedjes samen met het kinderkoor Westland. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de kerststal!


De viering is speciaal bedoeld voor alle peuters en kinderen van groep 1 tot groep 3. Iedereen is welkom!


Bent u na afloop van de viering enthousiast geworden en wilt u meedenken over de inhoud van de viering voor 2020, dan kunt u zich aanmelden via dit mailadres: bartholomeus@rkwestland.nl t.a.v. Helen de Vreede.

 

Kerstvakantie

Volgende week vrijdag, 20 december, zijn alle leerlingen vrij. Aansluitend op deze dag start de kerstvakantie.

 

Wij wensen iedereen een gezellige vakantie toe. Fijne feestdagen en veel geluk in 2019! Op maandag 6 januari zien we iedereen graag gezond weer terug.

 

Na de vakantie zal er op luizen gecontroleerd worden. Er is op dinsdag 7 januari weer schoolmelk.

kerstvakantie.png
 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden