bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 11

Even voorstellen: Jonna Luiten

Jonna.jpg

Mijn naam is Jonna Luiten en ik ben dit jaar voor het eerst werkzaam op De Nieuwe Weg. Ik ben 22 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in Den Haag.


Vanaf maart ga ik samen met Juf Elisa groep 1C draaien. Ik zal er op maandag, dinsdag en woensdag zijn, en over een paar maanden ben ik de hele week aanwezig. Momenteel ben ik in de groepen 1/2 aan het mee kijken en geef ik extra ondersteuning. Ik heb heel erg veel zin om groep 1C te starten. Verder studeer ik ook op de Thomas More Hogeschool in Rotterdam.


In mijn vrije tijd ben ik leidster bij een waterscoutingvereniging wat ik met veel plezier doe. Ik heb daar de leeftijd 7 – 11 jaar. We doen veel spellen en zijn met de natuur bezig. Verder vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Haken, schilderen en vilten zijn dan ook grote hobby’s van mij.


Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ontmoeten. Hebben jullie vragen, wil je iets weten of gewoon even gedag zeggen? Dan kun je mij vinden in groep 1C op maandag, dinsdag en woensdag. Tot ziens in en rond de school!

Planten in de school.jpg

Groen in de school

Op de achtergrond wordt er weer hard gewerkt aan de nieuwbouwplannen voor De Nieuwe Weg. Zodra er meer over bekend is, zult u hier in de nieuwsbrief van op de hoogte gebracht worden.

 

Doordat we nog steeds in de onderzoekende- en ontwerpende fase van de nieuwbouw zijn, weten we ook dat we voorlopig nog gehuisvest zijn in het huidige gebouw. Om die reden hebben we de koppen bij elkaar gestoken en bedacht hoe we het gebouw kunnen opfrissen.

 

Vandaag is de school om die reden opgefleurd met veel (hang)planten! Met dank aan de vriend van juffrouw Carly hebben we de school hiermee een frisse en gezellige boost gegeven, bedankt!

Stakingsacties een groot succes!

Collage 2020-02-04 13_58_46.jpg

Vorige week donderdag en vrijdag stonden in het teken van de landelijke onderwijsstakingen. Het team van De Nieuwe Weg koos ervoor om niet te staken, maar wel gerichte actie te voeren. Om die reden kwamen er op donderdag veel ouders in de klassen om workshops te verzorgen of extra ondersteuning te bieden. Op vrijdag liepen de kinderen een protestmars, waar zelfgemaakte liederen gezongen werden en de zelf ontworpen protestborden tentoon werden gesteld. Groep 7 en 8 gingen naar het Binnenhof voor een les met Tweede Kamerlid Lisa Westerveld van GroenLinks. Hier hebben ze zelfs de landelijke pers weten te bereiken! Klik hier voor het filmpje.

 

We zijn erg trots op de manier waarop we deze acties gezamenlijk als leerkrachten, ouders en kinderen hebben uitgevoerd en willen iedereen bedanken voor de steun! Hieronder vindt u drie interviews, met een ouder, een leerling en twee leerkrachten over de ervaringen.

Interview met Niels Oterdoom uit groep 6

Hoe was het om les/extra hulp van ouders te krijgen?
Ouders in de klas bij workshops was leuk! We hebben dingen gemaakt en opgezocht. We hebben geleerd om niet snel op te geven als iets niet lukte.

 

Wat was het verschil nu er ouders in de klas waren?
Andere uitleg dan de juf, dat was af en toe een beetje wennen. Het lukte ouders niet goed om de beurtenstokjes te gebruiken, omdat ze ons niet goed kennen.

 

Hoe was het om zoveel hulp te hebben?
Fijn! Je had altijd iemand om je vragen aan te stellen!

 

Wat vond je van de protestmars?
Grappig om te doen! Lekker schreeuwen, liederen zingen en herrie maken. Dat mag normaal gesproken niet.

 

Wat was voor jou de boodschap?
Meer aandacht voor het onderwijs. We hebben meer meesters en juffen nodig!

Interview met Joëlle de Jong (moeder Jenna, groep 1/2 a)

Hoe was het om les/extra hulp te geven?
Leuk om te doen! Leuk om te zien hoe kinderen zich gedragen in de klas. Thuis heb je er maar 1, maar een hele klas vol is wel wat anders.

 

Wat was het verschil nu er ouders in de klas waren?
Kinderen kregen extra hulp bij de oefeningen en maakten daardoor de oefeningen heel snel eigen. Ze hebben allemaal een koprol gemaakt, terwijl ze dat in eerste instantie niet konden. De extra hulp geeft ze net dat zetje dat ze nodig hebben.

 

Je kon de juffrouw vandaag goed assisteren. Hoe heeft de juf dit ervaren denk je?
Leuk. De juf waardeerde het enorm. Het feit dat de kinderen iets extra’s hebben geleerd. Leuk om te zien dat de juf ook eens tijd had om te observeren.

 

Wat vond je van de protestmars?
Sowieso erg goed om te zien hoe de school de staking heeft opgepakt. De kinderen zijn op school en als ouder kon je zien wat kinderen doen en hoeveel hulp ze eigenlijk nodig hebben. Bij het uit en aankleden bijvoorbeeld (voor het bewegingsonderwijs). Dit geeft een stuk meer inzicht. Ben benieuwd hoe de buurt de protestmars heeft ervaren. Erg fijn: De school is open, maar we laten een duidelijk signaal horen.

 

Wat was voor jou de boodschap?
Zien dat er meer handen nodig zijn in het onderwijs, dit is nu terug te zien. Het is echt nodig! Ook bij mensen om me heen gehoord dat ze erg positief zijn om de acties van De Nieuwe Weg.

Interview met juffrouw Linda en Carly (groep 6 en 7)

Hoe was het om les/extra hulp van ouders te krijgen?
Heel veel ouders hadden zich opgegeven in groep 6. Nu zie je het als leerkracht van de andere kant. De reactie van kinderen op ouders voor de klas. Ouders gaven terug het erg leuk gevonden te hebben om zelf eens een les te doen en te ervaren hoe het was om voor de klas te staan. Ook merkten ouders verschillen tussen de verschillende klassen. Iedere klas en zelfs iedere leerling heeft een andere benadering nodig. Het orde houden was voor ouders nog wel eens lastig, maar verder hoefde ik niet bij te springen.

 

Wat was het verschil nu er ouders in de klas waren?
Er is veel meer mogelijk. Ineens tijd om speciale aandacht aan kinderen te geven. Echt tijd voor de kinderen zelf.
Door de ouderhulp merkte je dat kinderen sneller de benodigde hulp kregen. Omdat alles verder doorgaat kun je echt even tijd nemen voor het individuele kind.

 

Wat vond je van het bezoek aan het Binnenhof/de protestmars?
Een leuke en indrukwekkende activiteit voor de kinderen! Cameramannen en politie (waar groep 8 zelfs door werd aangehouden, omdat er niet geprotesteerd mag worden). Het was voor de kinderen erg groots/massaal buiten en erg spannend toen we eenmaal binnen waren. De kennismaking en het gesprek met Lisa Westerveld was zoals gehoopt. Ze stond open voor ideeën en luisterde écht naar de kinderen. Echt aan de tafel zitten waar normaal gesproken gedebatteerd wordt, dat vonden de kinderen echt bijzonder.

 

De protestmars was ook erg leuk, omdat de kinderen eindelijk zelf echt ergens invloed op hadden en een boodschap konden uitdragen. De liedjes en protestborden vonden de kinderen erg leuk. Toen de mars begon, begonnen de kinderen hard te juichen want ze hadden er enorm zin in! De koppeltjes die we maakten met groep 5/6 en de kleuters zorgde ook nog voor extra verbondenheid. Ook de reacties van voorbijgangers en bewoners waren hartverwarmend.

 

Wat was voor jullie de boodschap?
Meer handen in de klas. Hoe fijn is het als je iemand hebt die de kinderen extra kan helpen in de klas en ook onsij extra kan ondersteunen. Juist de onderwijsassistenten kunnen een verschil maken. Ook het beroep van leerkracht (en de PABO als opleiding) aantrekkelijker maken. Omdat je met andere beroepen meer verdient (met hetzelfde opleidingsniveau) gaan twijfelaars misschien niet naar de PABO. Hiervoor is dus meer geld nodig, want dat maakt het beroep vanzelf aantrekkelijker. Ook de kloof met het Voortgezet Onderwijs is apart. Geld is geen drijfveer, maar het is bijzonder dat er überhaupt een verschil is tussen Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs.

Parro.png

Introductieavond Parro

U heeft deze week een mail gekregen over de introductieavond van Parro. We hopen op weer een grote opkomst! We hopen u woensdagavond 12 februari om 19.00 uur te verwelkomen in de gymzaal op De Nieuwe Weg. Denkt u eraan om uw mobiele telefoon mee te nemen?

Open dag 2020

Woensdag 12 februari vindt onze jaarlijkse Open Dag plaats. Die dag zetten we onze deuren open van 9.00 tot 12.00 uur.
Ouders die een goede en gezellige school zoeken voor hun kind zijn dan van harte welkom. Kent u ouders die de schoolkeuze nog niet hebben gemaakt? Stuur ze naar de Open Dag!

 

Ook hebben we de kinderen een klein postertje meegegeven voor de open dag. Zou u deze voor het raam willen hangen? Zo is de aankondiging door heel Poeldijk zichtbaar. Alvast bedankt!

Letterfeest!

Alle leerlingen van groep 3 kennen álle letters! Dat was reden voor een feest: het letterfeest. De kinderen deden een speurtocht in de klas, werden in het zonnetje gezet en kregen een medaille!

Carnaval

carnaval-1024x553.jpg

Vrijdag 21 februari van 13.15 uur tot 15.15 uur is het groot feest op De Nieuwe Weg. Alle kinderen komen verkleed op school.  Er is deze middag een speciaal carnavalsprogramma. Aan het eind van de middag zullen we met elkaar ons carnaval feestelijk afsluiten!

Betreden van het plein na de lunch

Tussen de middag blijven veel kinderen, onder begeleiding van KDV Simba, over. Na de lunch gaan zij lekker naar buiten. Om het overzicht te kunnen bewaren houden de leid(st)ers de hekken dicht voor kinderen die thuis eten.

 

Er heerste onder de kinderen onduidelijkheid over de tijd waarop het plein weer betreden mag worden na de lunch. Na overleg met de leidsters van Simba hebben we afgesproken dat de hekken om 13.00 uur weer open gaan. Op deze manier blijft de overblijf overzichtelijk en kunnen kinderen toch op tijd het plein op, als ze thuis hebben gegeten. We zullen dit ook in de klassen benoemen, zodat er voor alle betrokkenen weer duidelijkheid is.

boekenhuisje.png

Nieuwe boeken in het boekenhuisje

Er zijn weer nieuwe boeken te vinden in het boekenhuisje en er zitten weer echte aanraders bij!

 

Het doel van het boekenhuisje is: het lezen zo veel mogelijk stimuleren bij de kinderen. Mocht je leuke boeken 'over' hebben, dan ontvangen we ze graag. De boeken uit het boekenhuisje mogen mee worden genomen en hoeven niet meer terug. Je kunt ze dus ook uitwisselen in de familie. Als ze maar veel gebruikt worden om te lezen!

Doppenactie

Beste ouders/verzorgers van De Nieuwe Weg,


Wij zijn Job, Rik en Devon en wij zitten in groep 8. Wij willen de blinde mensen, die nog geen blindengeleidehond hebben, helpen.


Wij dachten: wij gaan de blinde mensen helpen. U kunt van maandag 10 februari tot vrijdag 13 maart doppen in een grote bak in de hal inleveren. 


Het kunnen doppen van flessen zijn, van pindakaaspotten, enzovoort. Geen bierdoppen, maar alleen plastic doppen. Hierdoor kunnen we statiegeld ophalen voor de blindengeleidehonden en kunnen de mensen, door ons geld, de honden trainen.


In 1 kg gaan 400 doppen. Dat levert 22 cent op. Voor een basisopleiding is €15.000 nodig. We hebben dus 68.000 kg doppen nodig. 

 

Voor meer info ga naar: https://geleidehond.nl/pagina/steun-ons/kom-in-actie/doppen-sparen

Kngf.png
 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden