bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 15

Vrijwilligers gezocht

Omdat een van de vrijwilligers niet meer in staat is om te komen helpen, zoeken we een vrijwilliger voor het lunchen met onze instroomgroep (1c) op maandag en dinsdag. Lijkt het u leuk om met een gezellig klein clubje kleuters (momenteel 7 leerlingen) te lunchen? Laat het dan snel weten!

 

Nogmaals de voordelen voor u op een rijtje:
- Een erg gezellig momentje met de kinderen.
- Een kleine vrijwilligersvergoeding.
- Vrijstelling van de bijdrage t.b.v. het continurooster (naar rato).

 

Ziet u de mogelijkheid om ons te komen helpen? Bel dan naar 0174-247166 of stuur een berichtje via Parro.

 

Corona update

De scholen zijn nu ongeveer 7 schoolweken open en langzaam maar zeker krijgen de GGD’s, en daarmee wij ook, door hoe het een en ander werkt.
In de afgelopen weken hebben we heel wat uren moeten besteden aan het uitvinden van de juiste werkwijze en de communicatie daarover.

 

Inmiddels is 1 klas in quarantaine geweest. Momenteel wordt een derde van de positieve tests afgenomen bij basisschoolkinderen en in onze regio zijn er zelfs al scholen gesloten vanwege het hoge aantal besmettingen. We hebben dus niet de luxe om te verslappen in onze aanpak. Ik informeer jullie graag over de gang van zaken.

 

Welke informatie willen wij graag van u ontvangen?
·       Absentiemelding: als uw kind, om welke reden dan ook (incl. verkoudheid, ziekte en/of mogelijke corona), thuis blijft.
·       Quarantainemelding bij de directie en de leerkracht als je kind thuis blijft omdat een gezinslid positief is. Wij gaan dan de ouders van de klasgenoten informeren. In dat geval is het fijn als jullie erbij vermelden of er geen bezwaar is dat we jullie naam in het bericht vermelden.
·       Een melding van een negatieve testuitslag bij de directie en de leerkracht.
·       Een melding van een positieve testuitslag aan de leerkracht en aan de directie. In dat geval ook vermelden wat de instructies van de GGD zijn geweest (en ook weer of je het goed vindt dat we de naam noemen in de brief aan de ouders van de klasgenoten).

 


Het bekend zijn met de instructies van de GGD, is voor ons cruciaal om te bepalen of een klas in quarantaine moet. Er bestaat niet zoiets als ‘een beetje klachten en dus niet erg’. Ook milde klachten zijn klachten en die bepalen de quarantaineregels (bij een positieve testuitslag).

a. Wel klachten
Als je kind klachten heeft, dan tellen we twee dagen terug vanaf het moment dat de klachten begonnen. Dat zijn de dagen dat hij/zij al besmettelijk was.
Voorbeeld 1:
De klachten beginnen maandag en je hebt je kind die dag thuisgehouden. Na een test blijkt hij/zij corona te hebben. Twee dagen voor maandag is zaterdag. Vrijdag was hij/zij “niet besmettelijk aanwezig” op school. De klas hoeft niet in quarantaine.
Voorbeeld 2:
De klachten beginnen donderdag. Dinsdag en woensdag was hij/zij op school. De klas moet in quarantaine.

 

b. Geen klachten
De dag van de test is dan de eerste dag van de besmetting. We tellen niet terug. Was hij/zij de dag van de test op school (wat niet waarschijnlijk is), dan moet de klas in quarantaine. Is dit niet zo, dan hoeft de klas niet in quarantaine.

 

Quarantaine
Landelijk zijn tegen de 90% van alle testen negatief. Als er in een week meerdere kinderen uit een klas klachten krijgen en getest worden, dan kan dat ook duiden op een ‘gewone’ verkoudheid. De klas hoeft niet in quarantaine. Je loopt als school in dit geval het risico dat je laat reageert, als een van de kinderen alsnog positief wordt getest. Maar we moeten ook niet vergeten dat een quarantaine voor een hele klas, een heleboel ouders in problemen brengt. Quarantainemaatregelen nemen we pas als het noodzakelijk is. We sturen geen klassen preventief in quarantaine.

 


Thuisonderwijs
Als je kind in quarantaine moet, dan heeft de leerkracht in principe een dag nodig om het thuisonderwijs geregeld te krijgen. Dat geldt ook als de hele klas in quarantaine moet.
Soms horen we midden op de schooldag een positieve testuitslag en moeten beslissen dat een klas per direct in quarantaine moet. De kinderen moeten dan direct naar huis (bovenbouw) of opgehaald worden. Zorg dat je kind weet of het in dat geval alleen naar huis mag of niet. In dat geval is het handig als ze een tasje op school hebben om wat schriften en boeken mee te nemen.

 


Noodopvang
Als je kind of de hele klas in quarantaine moet, dan is er voor hen geen noodopvang.

 

Testen
Testen bij twijfel? Wij begrijpen uiteraard de terughoudendheid bij het laten testen van je kind. De test is geen pretje. Echter, niet alleen jullie willen graag zekerheid, ook de klasgenoten en de leerkracht willen dat.

 


Alle informatie over het testen is online te vinden, op de site van de GGD.

 

We zijn erg trots op het feit dat het aantal besmettingen op De Nieuwe Weg nog meevalt, dit is een compliment naar ons allemaal. We willen dit natuurlijk graag zo houden! Laten we er gezamenlijk op toezien dat we de juiste stappen blijven volgen. Mocht u twijfelen of even willen sparren, dan kunt u altijd bellen naar 0174-247166.

 

Schoolfotograaf verplaatst

schoolfotograaf399.jpg

Het bezoek van de schoolfotograaf is, op verzoek van de fotograaf, verplaatst van dinsdag 29 juni naar donderdag 1 juli. 

 

 

Onderweg.png

RTL Onderweg naar de Regio

In de prorgammering van zondag 4 april is een gat bij RTL ontstaan en aangezien zij een fijne samenwerking met ons hebben ervaren, met een leuk item als resultaat, hebben zij ervoor gekozen om ons item nogmaals uit te laten zenden.

 

Exacte uitzenddata en tijden:

Eerste uitzending: zondag 4 april om 15.30

Herhaling: zaterdag 3 april om 13.30

Telefonie op De Nieuwe Weg geoptimaliseerd

Misschien heeft u het al gemerkt. Maandag jongstleden is de telefonie op De Nieuwe Weg geoptimaliseerd. De toestellen zijn vervangen door nieuwe en er zijn meerdere wijzigingen doorgevoerd in het systeem.

 

Wat merkt u hiervan als u school belt?

- School zal beter bereikbaar zijn, door meerdere mobiele toestellen (zelfs bruikbaar als kantoormedewerkers thuis werken).

- De mobiele toestellen zijn door het hele gebouw te gebruiken (voorheen viel in de verst gelegen lokalen de verbinding weg)

- De lijn start met een warm welkomstbericht.

- Doorschakelen zal veel gemakkelijker zijn.

- Er zijn verschillende voicemailberichten, voor de vakantieperiodes.

 

Na de introductie van de app Parro, is dit de volgende stap in een professionelere manier van communiceren. We zijn erg blij dat we hierdoor nog beter bereikbaar zijn voor u als ouder!

Fiets aangeboden

2-c6987e21fa9c4747a0cd7233e3b2ffb8.jpeg

Een ouder van De Nieuwe Weg heeft een fiets thuis staan, waar haar zoon niet meer op past. Ze geeft deze fiets graag weg aan iemand die hem goed kan gebruiken en hiervoor minder middelen heeft. Het is een fiets geschikt voor een leerling uit groep 1, 2 of 3.

 

Bent u geïnteresseerd? Loop even langs, laat het even weten via Parro of bel naar 0174-247166.

 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden