bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 8

Babynieuws!

Ooievaar.png

Hiep hiep hoera! Juffrouw Desirée is moeder geworden van een zoon. Hij heet James. Juf Desirée en James maken het beiden goed.


We wensen hen veel geluk en gezondheid toe!

WhatsApp Image 2020-12-04 at 10.52.23.jpeg

Sinterklaas op De Nieuwe Weg

4 december kwam Sinterklaas ook langs op De Nieuwe Weg! Dit jaar, door de maatregelen, minder spectaculair dan andere jaren. Het feest en de gezelligheid was er in de klassen niet minder om.

 

De Sint is bij alle groepen langs gegaan en heeft hij het feestje met de kinderen meegevierd. Voor veel kinderen was het de eerste keer dat ze de Sint dit jaar in levende lijve zagen. We zijn dan ook erg blij dat het gelukt is om hem toch op school langs te laten komen. We hebben enorm genoten van de gezelligheid op school!

Kerst op De Nieuwe Weg

Kerst.jpg

Zoals u in de brief wellicht al heeft vernomen vieren we dit jaar op woensdag 16 december en donderdag 17 december kerst op De Nieuwe Weg. Hieronder nogmaals de planning.

 

Woensdag

We gaan gezellig met elkaar in kerstsfeer lunchen. Het is de bedoeling dat de kinderen hun eigen ‘kerstlunch’ meenemen naar school. Om u wat inspiratie mee te geven, hebben we een aantal ideeën toegevoegd. Omdat u alleen voor uw eigen kind iets maakt, hoeft dit niet veel te zijn. Denkt u ook aan iets lekkers om te drinken erbij? De lunch is van 11:30 uur tot 12:30 uur. Vanwege de kerstlunch is het leuk als uw kind extra mooi aangekleed is, zo komen we met z’n allen in een feestelijke stemming. Ook de leerkrachten zullen zich extra mooi aankleden op deze dag. 


Donderdag

Donderdag zal de kerstviering in de klassen plaatsvinden. Hiervoor hoeft u niets te doen. De collega’s zetten een mooie viering in elkaar met de kinderen.

 

Start groep 1c

Maandag 1 februari start instroomgroep 1c. Juffrouw Arianne zal drie dagen in de week met de jongste kleuters gaan werken. Juffrouw Carly zal de overige dagen invullen. 


Wij heten onze jongste kleuters van harte welkom en wensen hen een plezierige en goede tijd op De Nieuwe Weg.

bdkt.jpg

Bedankt!

Ouders van de ouderraad: hartelijk dank voor jullie inzet en hulp bij ons Sinterklaasfeest. Marcel en Melissa van DECOImprove, enorm bedankt voor de ballondecoraties. Mede door jullie is het een fantastisch feest geworden!

Adviesgesprekken

Op dinsdag 19 en donderdag 21 januari zijn de adviesgesprekken van groep 8. Bij deze gesprekken zijn de groepsleerkrachten, ouders, het kind zelf én de directeur of IB'er aanwezig. De ouders van groep 8 ontvangen binnenkort een rooster om zich in te schrijven voor deze gesprekken.

Facebook-pagina en Instagram-account officieel!

FB-Waskracht-1565085468.png

Vanaf deze week zijn we ook te vinden via een eigen Facebook-pagina en Instagram-account! We hopen de school op deze wijze op een leuke manier te laten zien aan alle mensen in de omgeving.

 

We zouden het erg leuk vinden als u de Facebook-pagina wilt liken en het Instagram-account wilt volgen! 

Namens de parochiefederatie

Vooraf reserveren voor kerstvieringen.

 

Veel kinderen en hun ouders weten de kerk met Kerstmis te vinden. Dat vinden we heel waardevol. We vieren dan immers de geboorte van Jezus. Maar in deze coronatijd gaat alles anders. Dat geldt dus ook voor de kerstvieringen. Er mag maar een beperkt aantal mensen in de kerk. Daarom is vooraf reserveren noodzakelijk! Dit kan via de website van de parochiefederatie: www.rkwestland.nl. Op deze website staat ook precies welke vieringen in welke kerk gehouden worden. Reserveren kan vanaf zondag 20 december 12.00 uur.

Ook is het in diverse kerken mogelijk om op gepaste afstand langs de kerststal te lopen. Op de website www.rkwestland.nl staat ook precies wanneer dat kan in welke kerk.

Ondanks alle beperkingen in deze tijd van corona wensen we u een goede voorbereidingstijd op het kerstfeest en voor strak een Zalig Kerstfeest.

 

Peter Zuidgeest, parochiefederatie Sint Franciscus.

Kerstvakantie - woord van dank!

Volgende week vrijdag, 18 december, zijn alle leerlingen vrij. Aansluitend op deze dag start de kerstvakantie.

 

Het is een bijzonder jaar geweest, dat vooral in het teken heeft gestaan van de omgang met het coronavirus. We hebben u bedankt middels een bloemetje en later een staande ovatie. Via deze weg wil ik nogmaals mijn waardering uitspreken voor de manier waarop we als ouders en school, ondanks alle beperkingen, het beste proberen te maken van de huidige situatie! Onwijs bedankt voor de samenwerking met u, als ouder, en voor uw begrip in deze bijzondere tijd!

 

Wij wensen iedereen een gezellige vakantie toe. Fijne feestdagen en veel geluk in 2021! Op maandag 4 januari zien we iedereen graag gezond weer terug.

kerstkaart-fijne-feestdagen-zwart-en-goud.jpg

Kerstgroet bestuurder WSKO: Henriëtte Boevé

Beste ouders/verzorgers,

 

De afgelopen maanden hebben we nieuwe routines met elkaar gevonden om zo goed mogelijk het onderwijs en alle activiteiten die daarbij horen te verzorgen. In de scholen is -samen met jullie- de moed erin gehouden, door onder andere ouders digitaal mee te nemen door de school tijdens ouderavonden, de leerlingen samen te zien dansen op het schoolplein en Sinterklaas weliswaar kleinschaliger, maar even eerbiedig en feestelijk als altijd te ontvangen.


Binnen de scholen van WSKO wordt telkens gezocht naar wat wel mogelijk is, al is dat niet altijd eenvoudig. Er moet regelmatig behoorlijk flexibel en out-of-the-box gedacht worden als leerkrachten in afwachting zijn van een testuitslag of ziek thuiszitten. Tegelijk plukken we met elkaar de vruchten van lockdown-1 door de digitale reuzensprong die is gemaakt. Hierdoor organiseren we het onderwijs op afstand sneller. Daarnaast maken we effectiever gebruik van onze digitale leeromgeving o.a. door (week)taken en materiaal klaar te zetten. Ik heb bewondering voor de energie en de opgewektheid waarmee hier in de scholen aan gewerkt wordt.


Dat de mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, lief en leed ook met een knuffel te delen en zorgeloos te ontspannen met familie en vrienden nu al zo lang heel beperkt zijn, is zwaar voor ons allemaal. Thuiswerken kan stressvol zijn -zeker met kleine kinderen-, sociale contacten worden gemist en medewerkers van scholen moeten veel ballen tegelijk in de lucht houden.

 

Vanuit WSKO wil ik jullie hartelijk danken voor het begrip en de medewerking waarmee jullie de school van je kind(eren) voor het overgrote deel tegemoet treden. Dat is belangrijk voor ons. Ik wens jullie sterkte, omdat het nog niet voorbij is, maar tegelijk wens ik jullie ook veel warmte en saamhorigheid toe in deze decembermaand. Digitaal koken, een extra lekker toetje aan je eigen keukentafel ook als het geen Kerst is, de spelletjes die achterin liggen samen spelen en veel wandelen en fietsen in kleine groepjes door de mooie plekken van Westland met een gevulde thermosfles bij de hand…Een fijne kerstvakantie gewenst met elkaar, en een mooi en gezond 2021!

 

Henriëtte Boevé, voorzitter College van Bestuur WSKO

 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden