bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 16
digidlogo_0.png

Tip: Digid aanvragen

De laatste tijd worden ook kinderen steeds vaker getest op het coronavirus. Het duurt vaak erg lang voordat de uitslag van een test binnen is, omdat de GGD deze uitslag telefonisch doorgeeft en niet digitaal. 

 

Dit proces kan worden versneld door het aanvragen van een Digid voor uw kind. Hierdoor ontvangt u de uitslag, zodra deze bekend is en hoeft u niet te wachten op een telefoontje.

DIA-eindtoets

Op donderdag 22 april maken de leerlingen van groep 8 de DIA-eindtoets. Deze toets is adaptief waardoor de vragen automatisch worden aangepast naar het niveau waarop de leerling antwoordt. De afname zal één dag duren.

 

De ouders van groep 8 worden apart geïnformeerd over deze toets.

 

Wij wensen de leerlingen alvast veel succes! 

Verkeersveiligheid

School-op-Seef.png

De afgelopen weken krijgen wij weer verschillende berichten binnen van buren, maar ook van ouders op het plein over de verkeersveiligheid rond de school. Het komt vooral voor als het regent dat er onveilige situaties ontstaan. Auto's worden niet in de parkeervakken geparkeerd en ze worden op de Kiss & Ride zone of op de stoep geparkeerd. Ook de doorstroming en het wegrijden uit een parkeervak levert wel eens gevaarlijke situaties op. Er zijn gelukkig nog geen ongevallen gebeurd, maar wij willen dit ook zo houden. Wij hebben uw hulp daarbij hard nodig!

 

Zorg ervoor dat u zich aan de verkeersregels houdt, of kom lopend of op de fiets naar school. We willen dat alle kinderen veilig van en naar school toe kunnen. Dat wilt u toch ook?

Gevonden voorwerpen

Komt u nog een kijkje nemen bij de gevonden voorwerpen? Er ligt heel veel. In de week voor de meivakantie gaan alle spullen, die niet opgehaald zijn, naar de recycling!

Koningsspelen-2021_2-scaled-e1617786553534-1024x683.jpg

Koningsspelen

Vrijdag 23 april vinden de Koningsspelen 2021 plaats. Deze ochtend duurt tot 12.30 uur en dan start de meivakantie.

 

Voor de ochtend hebben we in de klas of op het plein, volledig volgens de corona protocollen, een programma in elkaar gezet. Het thema is 'Oud Hollandse spelen'. Er zijn spellen gehuurd, maar via de leerkracht kunt u nog een oproep krijgen om klein materiaal te kunnen verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan materiaal voor spijkerpoepen of sjoelen. Deze ochtend mogen de kinderen sportief gekleed naar school komen maar dat is niet noodzakelijk.

 

's Middags zijn de kinderen vrij.

Computerregeling via Westlandpas

De gemeente Westland en de Westlandpas bundelen verder de krachten om het bereik en de kracht van Kindpakket Westland te vergroten.

Dankzij deze verdere samenwerking kunnen meer kinderen uit gezinnen met een laag inkomen eenvoudiger en sneller aan een computer komen.

Er wordt nu door alle partijen hard gewerkt om deze regeling vorm te geven om straks de uitvoering goed te laten verlopen.

 

Vanaf 1 april 2021 verruimen we voor kinderen de computerregeling. Het maximum gaat van 1 naar 3 computers per gezin.

Vanaf 1 juli 2021 kunnen ook volwassenen met een laag inkomen een computer aanvragen bij de gemeente Westland. Dat was tot nu toe nog niet mogelijk.

 

De inwoners kunnen een aanvraag voor een computer doen bij de gemeente. Na schriftelijke goedkeuring komt een tegoed op de WestlandPas te staan.

De computer kan worden besteld bij computerwinkels die zijn aangesloten bij WestlandPas (dat zijn er nu al 3: in Wateringen, in Naaldwijk en in ’s Gravenzande, mogelijk volgen er meer).

De aanvrager hoeft niets te betalen of voor te schieten, de gemeente betaalt rechtstreeks uit aan de computerwinkel.

 

Van scholen wordt een verklaring gevraagd, waarin wordt aangegeven dat ze geen computer hebben verstrekt of dat wat is verstrekt niet voldoende is. Heeft u deze verklaring nodig? Loop dan even langs, dan maken we die in orde.

 

 

Meer informatie over de computerregeling staat op de website van de gemeente Westland en de WestlandPas.

In de bijlage vindt u de gehele regeling.

 

  Download

Wisseling van eindtijden

Als de meivakantie start, hebben de huidige eindtijden 6 weken geduurd. Deze periode gingen steeds dezelfde kinderen 15 minuten eerder naar huis. We hebben bewust voor een periode van 6 weken gekozen, omdat het zorgt voor rust en duidelijkheid. Na 6 weken zullen, met ingang van de maandag na de meivakantie, de eindtijden weer wisselen.

 

Achternaam startend met A-K gaan om 14.15 uur naar buiten, op woensdag om 12.15 uur.
Achternaam startend met L-Z gaan om 14.30 uur naar buiten, op woensdag om 12.30 uur.

Eventuele aparte afspraken, door bijvoorbeeld gemengde gezinnen, blijven zoals ze waren.

 

6 weken na de meivakantie wisselen de tijden voor de laatste keer. Hier krijgt u tegen die tijd uiteraard weer bericht over.

Meivakantie

Vrijdag 23 april om 12.30 uur (of eindtijd 12.15 uur) begint de meivakantie. We zien graag iedereen op maandag 10 mei weer gezond terug.

 

We wensen iedereen een zonnige vakantie toe!

Meivakantie-1587981439.png
 
Sportdag 2019
 
De Nieuwe Weg

Bernardolaan 18
2685 WB Poeldijk
0174-247166
info@denieuweweg.wsko.nl

 
Copyright © 2018 denieuweweg.wsko.nl
Online versie | Afmelden